Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΕΟΠΥΥ: Οι κυβερνητικοί εταίροι καταλήγουν σε «καρατόμηση» Βουδούρη


Oι κ. Αμπατζόγλου (Α) και ΒουδούρηςΟ πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ. Αμπατζόγλου φέρεται να είναι ο διάδοχός του


Στην απομάκρυνση του διοικητή του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμου Βουδούρη, και στην κάλυψη της θέσης του από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και τέως διοικητή του ΙΚΑ Θεόδωρο Αμπατζόγλου, φέρεται ότι κατέληξε σύμφωνα με την Καθημερινή η κυβέρνηση, μετά την συνάντηση της διακομματικής επιτροπής την Τετάρτη. 


Ο κ. Αμπατζόγλου έχει δηλώσει ήδη παραίτηση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Η πληροφορία θα επιβεβαιωθεί μετά την οριστική εγκριση από τους πολιτικούς αρχηγούς, αν και η αλλαγή προσώπωνθεωρείται δεδομενη. 

Την ίδια ώρα, η αντιπαράθεση μεταξύ ΕΟΠΥΥ και φαρμακοποιών οδηγείται στα άκρα, μετά την απόφαση του Οργανισμού να ανακοινώσει ότι θα εξοφλούνται κατά προτεραιότητα τα φαρμακεία που δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει αποφασίσει τη διακοπή παροχής φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Οργανισμού από την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ την ίδια θέση πήρε και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Παράλληλα, αυστηρή στάση υιοθετεί ο ΕΟΠΥΥ και προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, τους οποίους προειδοποιεί με διακοπή της σύμβασης σε περίπτωση επίσχεσης εργασίας ή αποδοχής χρημάτων από ασφαλισμένο του οργανισμού.

Για εκβιασμό του ΕΟΠΥΥ είχε κάνει λόγο στον ΣΚΑΪ ο κ. Βουδούρης αναφερόμενος στις νέες κινητοποιήσεις του ΠΦΣ.

«Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει 800 εκατ. ευρώ στους γιατρούς»

«Ο ΕΟΠΥΥ μας οφείλει 570 εκατ. ευρώ από τα προηγούμενα έτη μέχρι το 2011, και 230 εκατ. ευρώ για το 2012, σύνολο 800 εκατ. ευρώ. Έχουμε χρηματοδοτήσει ατόκως την πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα στον τόπο» δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του Οργανισμού Γιώργος Ελευθερίου. Οι συμβεβλημένοι γιατροί διακόπτουν επίσης τη συνεργασίας τους με τον Οργανισμό, από τις 3 Σεπτεμβρίου,διεκδικώντας τα οφειλόμενα.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ο ΕΟΠΥΥ θα καταρρεύσει, έχει χρεος 2 δισ. ευρώ προειδοποίησε ο κ. Ελευθερίου.

SKAI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου