Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ


Από τις 3 Σεπτεμβρίου

Την απόφασή της για αναστολή της πίστωσης των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ από τις 3 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε χτες η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ. Πιο συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι:

«ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους κλινικούς ιατρούς πάνω από 50 εκατ. ευρώ και στους εργαστηριακούς ιατρούς, 200 εκατ. για το 2012, καθώς και 570 εκατ. ευρώ και 540 εκατ. αντίστοιχα για τα έτη 2010 και 2011. Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι ιατροί έχουν δανείσει ατόκως τον ΕΟΠΥΥ με πάνω από 1,3 δισ. ευρώ τα τελευταία 2 έτη». Παράλληλα, στη σχετική ανακοίνωση καταγγέλλεται η προχειρότητα και ο αποσπασματικός τρόπος με τον οποίο συστάθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). «Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του ξεκίνησε με έλλειμμα 683 εκατ. ευρώ και αυτή την στιγμή παρουσιάζει ήδη για τους πρώτους 8 μήνες του 2012 “μαύρη τρύπα” 1,5 δισ. ευρώ με προοπτική αυτό το ποσό να γίνει 2 δισ. μέχρι τέλους του έτους.

Επειδή ο ΕΟΠΥΥ έχει κλειστό προϋπολογισμό και σύμφωνα με δηλώσεις της
πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας δεν υπάρχει καμία περίπτωση πρόσθετης επιδότησης, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οδηγείται σε πλήρη στάση πληρωμών μέσα στο φθινόπωρο του 2012». 
Τέλος, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ τονίζει: « Οι ιατροί της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, αποφασίζοντας να στηρίξουν τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, συμφώνησαν σε οριζόντια περικοπή των αμοιβών επίσκεψης της τάξης του 50% και επιβολή εκπτώσεων στο καθηλωμένο επί 22 χρόνια τιμολόγιο ιατρικών πράξεων, φέρνοντας σε εξαιρετικά οριακό σημείο τη βιοποριστική δυνατότητα επιβίωσης του μέσου ελευθεροεπαγγελματία Ιατρού, ο οποίος προσέφερε ανελλιπώς τις υπηρεσίες του “εθελοντικά” επί 2 συναπτά έτη, χρηματοδοτώντας την κοινωνική πολιτική του κράτους, χωρίς να χρησιμοποιήσει την αξιοπρέπεια του Έλληνα πολίτη ως μοχλό πίεσης για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του».

HEALTH DAILY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου