Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: "Μνημονιακό Βατερλό ο ΕΟΠΥΥ"


thumb
«Μνημονιακό Βατερλό με τραγικές επιπτώσεις στην Υγεία» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη δημιουργία και λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «περίπου 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένων βρίσκονται όμηροι ενός συστήματος με λιγότερους γιατρούς, μειωμένες παροχές, μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση για φάρμακα και εξετάσεις, πληρώνοντας αδρά ακόμα και το τηλεφωνικό κλείσιμο ενός ραντεβού».
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ΕΟΠΥΥ «οδηγείται με βεβαιότητα σε χρεοκοπία και αδυναμία κάλυψης των αναγκών των ασφαλισμένων», ενώ όπως επισημαίνει, η «κατάρρευση» του Οργανισμού αποδεικνύεται από τις επικείμενες κινητοποιήσεις γιατρών και φαρμακοποιών.
Επιρρίπτει τέλος ευθύνες στους κυβερνητικούς εταίρους που «υπηρετούν πιστά την πολιτική της πάση θυσία περικοπής των δημόσιων δαπανών υγείας» και τονίζει ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ «η εξασφάλιση του δικαιώματος δωρεάν πρόσβασης για όλους σε αναβαθμισμένες δημόσιες υπηρεσίες υγείας αποτελεί προτεραιότητα».
Στο μεταξύ εξώδικη διαμαρτυρία-καταγγελία στον ΕΟΠΥΥ έστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας ΙΣΑ και ζητά εξηγήσεις σχετικά:
α) με τον προϋπολογισμό του
β) την απευθείας χρηματοδότηση
γ) την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ιατρών
δ) τη δημιουργία διαρκούς Επιτροπής Διαχειριστικού Ελέγχου
ε) με το αν διενεργήθηκε Μειοδοτικός Διαγωνισμός για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ μέσω κλήσης.
στ) την ταυτόχρονη πληρωμή όλων για τις υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τον Διοικητή, έως τον τελευταίο λειτουργό της ή την εθελοντική τους συμμετοχή.
Ο Ιατρικός Σύλλογος προειδοποιεί πως εάν δεν λάβει ρητές διαβεβαιώσεις και συγκεκριμένες απαντήσεις επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου