Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Αγριεύει η "κόντρα" των φαρμακοβιομηχανιών με τα ευρωπαϊκά κρατη

Οι φαρμακοβιομηχανίες βλέπουν σταδιακά να δημιουργούνται εμπόδια στις παραγγελίες τους στην γηραιά ήπειρο που ταλανίζεται από την οικονομική κρίση.

Οι κυβερνήσεις πολλών ευρωπαϊκών κρατών έχουν προχωρήσει ήδη ή θα προχωρήσουν στην λήψη μέτρων για την εξοικονόμηση δαπανών.
Σημαντικά ποσά από την παραπάνω εξοικονόμηση προέρχονται από τις περικοπές στο σύστημα υγείας.Κάτι τέτοιο δημιουργεί βέβαια σημαντικά προβλήματα στην αγορά φαρμάκων, δεδομένου ότι η Ευρώπη αποτελεί την αγορά του 30% της παγκόσμιας παραγωγής φαρμάκων.

Οι διοικήσεις των φαρμακοβιομηχανιών μέσω του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων ζήτησαν από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δώσει λύση στο παραπάνω πρόβλημα.

Βέβαια, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφερθεί ότι κράτη όπως η Γερμανία έχουν δημιουργήσει ένα πιο αυστηρό πλαίσιο για την εισαγωγή και κυκλοφορία ενός νέου φαρμάκου στην εθνική αγορά κάτι που δημιουργεί ένα επιπλέον πρόβλημα στις φαρμακοβιομηχανίες όπως η GlaxoSmithKline ή η Boehringer Ingelheim κ.α.

Πηγή:emea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου