Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ANT ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΦΣ





Νέα πρόκληση: «Ενώ πληρώνονται και τον Σεπτέμβριο, οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να κρατούν όμηρους τους ασφαλισμένους»!

Έχουμε συνηθίσει σε καιρό κινητοποιήσεων, τα δημοσιεύματα κατά των φαρμακοποιών να διαδέχονται το ένα το άλλο... Τη σκυτάλη απόψε είχε ο ΑΝΤ1 με άλλο ένα δυσφημιστικό για τον κλάδο μας ρεπορτάζ. Ειπώθηκαν μεγάλες ανακρίβειες, ενώ ταυτόχρονα επιχειρείται να στραφεί η κοινή γνώμη εναντίον μας.

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών μας που αποφάσισε το πανελλήνιο συντονιστικό μας όργανο δε την είδαν με καλό μάτι, όπως φαίνεται, ορισμένα ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα ειπώθηκε πως ο ΕΟΠΥΥ εξοφλεί τις επόμενες μέρες τις συνταγές Σεπτεμβρίου:

ΨΕΜΑ

Προς το παρόν έχουμε πάρει...
.. μόλις το 52% των συνταγών Αυγούστου. Σύμφωνα με αυτά που διαρρέονται, ο μήνας Σεπτέμβρης θα εξοφληθεί περίπου τα Χριστούγεννα... Συνεπώς δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις.

Ειπώθηκε ότι οι ασφαλισμένοι είναι όμηροι και πρέπει «να κόψουν το κεφάλι τους», «χωρίς μάλιστα υπερβολή», για να βρουν χρήματα να αγοράσουν τα φάρμακά τους.

Παιχνίδια εις βάρος των ασφαλισμένων μακριά από μας. Εμείς οι φαρμακοποιοί είμαστε εκείνοι που πληρώνουμε τους τελευταίους μήνες ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ τα φάρμακα των ασφαλισμένων, όταν το κράτος έχει ουσιαστικά σηκώσει λευκή σημαία. Οι ασφαλισμένοι είναι οι άνθρωποι, τα προβλήματα των οποίων ακούμε καθημερινά και στηρίζουμε. Η συντριπτική πλειοψηφία δίνει δίκιο στον αγώνα μας για επαρκή ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Το να μη δεχόμαστε συνταγές σημαίνει απλά ότι δεν αντέχουμε να φορτωθούμε άλλο χρέος. Εμείς πώς θα πληρώσουμε τους προμηθευτές μας; Εμείς δηλαδή «να κόψουμε το λαιμό μας» για να βρούμε να πληρώσουμε;

FARMAKOPOIOI.BLOGSPOT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου