Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Να σταματήσει η Ελλάδα να φαίνεται ως χώρα αναφοράς για τις τιμές ζητά ο ΣΦΕΕ από το υπουργείο Υγείας


Επιβάλλεται άμεσα να αναρτήσει το υπουργείο Υγείας στην ιστοσελίδα του ανακοίνωσή η οποία θα αναφέρει στις αρμόδιες αρχές των άλλων χωρών ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι αυτή τη στιγμή σημείο αναφοράς των τιμών των φαρμάκων δεδομένης της οικονομικής κρίσης, τονίζει σε επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά καθώς και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος Κωνσταντίνος Φρουζής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Φρουζής έστειλε στον υπουργό και κείμενο που πρέπει να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου στο οποίο αναφέρονται οι λόγοι που δεν μπορεί πλέον η Ελλάδα να είναι χώρα αναφοράς.

Επίσης στη ίδια επιστολή ο κ. Φρουζής ζητά από τον υπουργό και την αρμόδια ηγεσία του ΕΟΦ να μην ισχύσει η θετική λίστα πριν την έκδοση του Διορθωτικού Δελτίου Τιμών και να βγει νέα Υπουργική Απόφαση με τα επαναδιατυπωμένα κριτήρια της λίστας.

Ο ΣΦΕΕ ζητά από τον υπουργό αντί της 1ης Δεκεμβρίου που είναι να ξεκινήσει η ισχύς της λίστας, να καθυστερήσει η εφαρμογή της και να γίνει από 1/1/2013, ώστε να έχει εκδοθεί το Διορθωτικό Δελτίο Τιμών και να υπολογιστούν οι ασφαλιστικές τιμές σε λογικότερα επίπεδα.

Επίσης ο ΣΦΕΕ στην επιστολή του αναφέρει ότι βάσει του άρθρου 11 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 229/Β/19.11.2012) όπου προβλέπει την καταβολή του clawback του 2012 από τις φαρμακευτικές εταιρείες έως τις 10 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, θα πρέπει ο ΕΟΠΥΥ να στείλει άμεσα τα νέα σημειώματα του πρώτου 6μήνου του έτους σε όλες τις εταιρείες να για εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.\

Ζητά επίσης από το υπουργείο να καθοριστούν οι εξαιρέσεις των σκευασμάτων από τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία θα πρέπει να γίνουν με καθαρά επιστημονικά κριτήρια.

Ανθή Αγγελοπούλου
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου