Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Θλίψη και Απογοήτευση

Τρίτη 11/12/2012 

Θλίψη και απογοήτευση προκαλούν οι αποφάσεις του ΠΙΣ.

Παρά το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό το ιατρικό σώμα έχει απωλέσει επαγγελματικά δικαιώματα που τα είχε από ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους, η ανεργία των νέων ιατρών καλπάζει, το σύνολο του ιατρικού κόσμου έχει υποβληθεί σε σειρά σημαντικών περικοπών στις αμοιβές, με πρόσφατο παράδειγμα την αυθαίρετη μείωση των τιμών των εργαστηριακών και ακτινολογικών εξετάσεων, παραμένει απλήρωτο για σχεδόν μία διετία, καθημερινά απαξιώνεται στα μάτια της κοινωνίας ενώ κάποιοι ετοιμάζουν σημαντικά “κουρέματα” στις παλαιές οφειλές, την ίδια στιγμή ο ΠΙΣ παραμένει αδρανής, ανεπαρκής και κατώτερος των περιστάσεων.

Η δράση του περιορίζεται σε έκδοση ΔΤ ανευ καμίας ουσίας και αντί αποτελεσματικής διεκδίκησης περιορίζεται στο να αναλώνεται σε εθιμοτυπικές επισκέψεις στους αρμοδίους και να συμμετέχει στις απεργίες της ΑΔΕΔΥ, χωρίς όραμα, στρατηγική και σχέδιο. Αποκορύφωμα αυτής της τακτικής αποτελεί η πρόσφατη απόφαση για προσχηματική 24/ωρη απεργία στις 17/1/2013, όταν οι αρμόδιοι ξέρουν πολύ καλά ότι μέχρι τότε τα περισσότερα ζητήματα και κυρίως τα “κουρέματα” θα έχουν ολοκληρωθεί ! Την ίδια στιγμή αρνείται να στηρίξει ενεργά τις κινητοποιήσεις των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων !

Μόνο θλίψη και απογοήτευση μπορεί να προκαλέσει η στάση αυτή, όπως ορθά επισημαίνει σε πρόσφατη ανακοίνωση του ο ΙΣ Θεσσαλονίκης (http://isth.gr/?page=6154). Μόνη διέξοδος πλέον είναι η ανάληψη αποτελεσματικής δράσης από τους ίδιους τους Ιατρικούς Συλλόγους και τα πρωτοβάθμια σωματεία. Δυστυχώς ήδη απωλέσαμε πολύτιμο χρόνο και χάσαμε σημαντικό κεφάλαιο αξιοπιστίας έναντι των συναδέλφων, ο χρόνος πλέον είναι ελάχιστος και η κρίση των συναδέλφων μας πολύ αυστηρή αν δεν καταφέρουμε να αρθρώσουμε αποτελεσματικό συνδικαλιστικό και πολιτικό λόγο. Η ώρα για ανάληψη πρωτοβουλιών έφτασε, στο τέλος όλοι μας θα κριθούμε γι’ αυτά που κάναμε, αλλά κυρίως για όσα ΔΕΝ κάναμε.

Δρ. Γιώργος Ελευθερίου

Αγγειοχειρουργός

IATROINET 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου