Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Βαρνάβας: οι γιατροί «παιδιά για όλες τις δουλειές» και οι ασθενείς μετέωροι



Στην ουσία σχεδιάζουν ένα καθεστώς ομηρίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που θα αποτελούν τα παιδιά για όλες τις δουλειές και θα τρέχουν να καλύπτουν τις τρύπες του συστήματος.

Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημήτρης Βαρνάβας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Δρόμος, με αφορμή τα τεκταινόμενα στον χώρο της υγείας και ειδικότερα, την μεταφορά των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στα νοσοκομεία. Ο κ. Βαρνάβας, επαναλαμβάνει για ακόμη μία φορά, ότι ο μόνος σχεδιασμός που υπάρχει είναι να δείξουν στην τρόικα 10.000 διαθεσιμότητες μέσα στον επόμενο μήνα και προειδοποιεί για το χάος που θα επακολουθήσει στα νοσοκομεία, στέλνοντας με μαθηματική ακρίβεια τους ασφαλισμένους στους ιδιωτικούς παρόχους υγείας.

Οι επιπτώσεις της μεταφοράς των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, θα σηματοδοτήσουν σοβαρό πρόβλημα όχι μόνο για τους γιατρούς, τονίζει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, αλλά και κυρίως για τους ασθενείς, καθώς θα μεταφερθούν χιλιάδες ασθενείς στα δημόσια νοσηλευτήρια, χωρίς όμως να δημιουργηθούν οι αντίστοιχες οργανικές θέσεις. Και σε ποια όμως νοσοκομεία θα μεταφερθούν, αναρωτιέται ο κ. Βαρνάβας, στα ίδια νοσοκομεία που σήμερα λειτουργούν με κλειστές τις μισές χειρουργικές αίθουσες καθώς και με 200 κλίνες εντατικής;

Αναφορικά με το θέμα των προυπολογισμών ανά περιφέρεια, που προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο κ. Βαρνάβας, σημειώνει ότι εμείς εδώ και χρόνια ζητάμε να λειτουργούν οι 7 Υγειονομικές Περιφέρειες δημοκρατικά, να διαπιστώνουν τις ανάγκες σε τοπικό επίπεδο και να μπορούν να δεσμεύουν το αντίστοιχο κομμάτι του προυπολογισμού για τις ανάγκες αυτές ανά περιφέρεια. Σήμερα ο υπουργός μιλά για έναν κλειστό περιφερειακό προυπολογισμό τον οποίο θα δίνει σε κάθε περιφέρεια χωρίς να υπάρχει πιθανότητα να αυξηθεί και θα λέει με αυτόν βγάλετε τα μάτια σας.

Τέλος, σχολιάζοντας την Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για τις Μεταρρυθμίσεις της υγείας στο Μέγαρο Μουσικής, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, τονίζει ότι το μόνο που ακούσαμε ήταν οι γνωστοί κουτσαβακισμοί του πρωθυπουργού, ότι «θα πατάξουμε»¸ «θα καταστείλουμε » κλπ. Η εκδήλωση σχεδιάστηκε από την Task Force και στην ουσία εξέθεσε και στους Ευρωπαίους τις μεταρρυθμίσεις που έχει αποφασίσει για την Υγεία ο κ. Ράιχενμπαχ εδώ και ένα χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου