Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Εκτός ΠΕΔΥ 2.600 γιατροί

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ

Πολύ μικρό το ποσοστό συμμετοχής γιατρών στην Περιφέρεια


Ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης η διαδικασία αιτήσεων για την υπαγωγή των γιατρών στο νέο φορέα πρωτοβάθμιας περίθαλψης (ΠΕΔΥ). Στο σύστημα εισάγονται 2.300 γιατροί οι οποίοι έκαναν την αίτηση και άλλοι 2.600 γιατροί μένουν εκτός ΠΕΔΥ.

Οι 2.300 θα κλείσουν τα ιατρεία τους και θα εργάζονται σε καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ενώ οι άλλοι 2.600 θα μπορούν να κάνουν σύμβαση με το ΠΕΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί γιατροί έκαναν αίτηση για να ενταχθούν στο σύστημα και την επομένη ανακάλεσαν την απόφασή τους.

Εκτιμάται ότι 70% των γιατρών που έκαναν αίτηση είναι από την Αττική. Αυτό είναι ένα ζήτημα που προβληματίζει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς εκτιμά ότι πρέπει να δοθεί βάρος στην περιφέρεια.

Τη διαβεβαίωση ότι τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ θα ανοίξουν υπό το νέο καθεστώς στην ώρα τους με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό έδωσε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξουν κενά σε ορισμένες μονάδες νομών όπου υπήρξε μειωμένη ζήτηση, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι οι ανάγκες του κόσμου θα αντιμετωπιστούν σε πρώτο χρόνο με συμβασιούχους και επικουρικούς γιατρούς και δεσμεύθηκε ότι όλα τα πολυϊατρεία θα επαναλειτουργήσουν αμέσως.

Την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να συμφωνήσουν την «ταχύτητα της προσλήψεως του προσωπικού που θα προκύψει ως κενό για να μπορούν να λειτουργήσουν σωστά από την πρώτη ημέρα τα πολυϊατρεία».

Πηγή: in.gr

1 σχόλιο:

  1. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ.ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΦΟΒΟΥ ΤΑ ΠΙΣΙΝΑ ΤΟΥ ΓΑΙΔΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή