Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Οδηγίες ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ: Όλοι αίτηση στο ΠΕΔΥ και μετά προσφυγή



«Όλοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ πρέπει να κάνουν αίτηση-δήλωση ένταξης στο ΠΕΔΥ και προσφυγή κατά της διαπιστωτικής πράξης με ασφαλιστικά μέτρα».

Την οδηγία αυτή δίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) προς όλους τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας ότι «εάν κερδίσουν οι γιατροί τα ασφαλιστικά μέτρα μετά από 1 μήνα, όταν θα εκδικασθούν, θα μπορέσουν να διατηρήσουν το ιδιωτικό ιατρείο τους έως την κανονική εκδίκαση της υπόθεσης μετά πολλούς μήνες, παράλληλα με την ένταξη τους στο ΠΕΔΥ».

Η προθεσμία για κατάθεση της αίτησης - δήλωσης ένταξης στο ΠΕΔΥ είναι έως και την Τετάρτη 26-02-2014 και οι γιατροί απευθύνονται στις κατά τόπους ανάλογα με τον Δήμο όπου υπάγεται η Μονάδα που υπηρετούσαν Περιφερειακές Διευθύνσεις ΕΟΠΥΥ.

Από το υπουργείο Υγείας εκτιμούσαν ότι περίπου οι μισοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα έκαναν τη σχετική αίτηση, ελπίζοντας ότι οι άλλοι μισοί θα επιλέξουν το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Την Πέμπτη το πρωί, θα υπάρχει μια σαφής εικόνα για το πόσοι γιατροί έκαναν τη δήλωση προκειμένου να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ και αν υπάκουσαν στις οδηγίες της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ.

Πάντως, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, κατατέθηκαν 392 αιτήσεις από τους γιατρούς, 1154 από το υγειονομικό προσωπικό και 140 αιτήσεις από το διοικητικό προσωπικό, συνολικά δηλαδή 1686 αιτήσεις από τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ.

2 σχόλια:

  1. Φαίνεται λοιπόν, ότι οι νέες θέσεις που θα ανοίξουν για τον Εοπυυ φυλάσσονται στοργικά για τους κκ ικατζήδες. Τους περιμένει όλους σύμβαση με τον Εοπυυ ενδεχομένως δε και με ευνοικούς όρους.Για τους άλλους ιατρούς, νέους κλπ ούτε λόγος!! Τι λέει τώρα λοιπόν ο ΠΙΣ? Αυτοί δεν ήταν που έλεγαν κανένας στον ΕΟΠΥΥ και απειλούσαν με πειθαρχικά? Τώρα θα πουν κανένας ικατζής στον ΕΟΠΥΥ?Είναι αυτό δίκαιο? Γι αυτό λοιπόν συνεχίζουν να πιέζουν οι κκ ικατζήδες, για να πάρουν κατά προτεραιότητα σύμβαση στα ιατρεία τους ενδεχομένως δε και με προνομιακούς όρους,ώστε να συνεχίσουν να είναι προνομιούχοι έναντι των άλλων... Καληνύχτα Κεμάλ, αυτή ηχώρα δεν θα αλλάξει ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν αποφάσισες να σπουδάσεις Ιατρική είχες σαν ίνδαλμα τον κ.«Ιατρόπουλο»(Ωραίο σπίτι,αυτοκινητάρα, σκάφος,κύρος,εκτίμηση,προβολή,περιζήτητη δουλειά κλπ).Δεν γνώριζες καν τι είναι ΙΚΑ,Νοσοκομείο,Ταμεία, Ιατρική.Ηθελες να γίνεις Ιατρόπουλος.Έλα ντε που και άλλοι χιλιάδες είχαν την ίδια ιδιοτελή σκέψη και είναι λογικό λόγω πληθώρας «Γιατρών» σαν και σένα να μην μπορέσεις να γίνεις Ιατρόπουλος και το ίνδαλμά σου έγινε ικατζής.εσυτζής,βολεμένος ,γλύφτης κλπ-κλπ.
      Ότι δεν φτανει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια ή αφού δεν μπορώ να έχω ωραιο σπίτι σαν του γείτονα, εύχομαι να γίνει σεισμός και να του το γκρεμίσει.
      Δυστυχώς ο ¨Ελληνας δεν θα αλλάξει ποτέ1

      Διαγραφή