Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Άποψη περί της μεταρρύθμισης της ΠΦΥ (ΠΕΔΥ)



Λοιπόν, σε αυτη την χώρα ειμαστε πραγματικά της...παγκόσμιας πρωτοτυπίας...να εξηγήσω τι εννοώ...

Οταν έχεις περάσει έναν νόμο που θεσπίσει τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού και δημιουργεί ένα δίκτυο δημοσιας πρωτοβάθμιας φροντιδας (το λεγόμενο ΠΕΔΥ) τι νόημα έχει μετά να λες πως θα κάνεις ΚΑΙ συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς που θα παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους σου;

Ή φτιαχνεις μια δημοσια δομή με 3000 οικογενειακούς γιατρούς στους οποιους χρεώνεις απο 3000 ασθενείς και αυτοι οι γιατροι κατευθύνουν τον κόσμο σε ειδικούς γιατρούς στα νοσοκομεία όταν υπάρχει αναγκη εξειδικευμένης φροντίδας (που ειναι και η ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ λύση).

Ή δεν έχεις καθόλου δημόσια δομη αλλά κανεις συμβασεις με ιδιωτες γιατρούς στους οποιους πάει ο κόσμος και εξυπηρετείται (με την προυπόθεση ότι έχεις βεβαια ΛΕΦΤΑ να τους πληρώνεις και οχι να τους φεσώνεις κατα τα γνωστά).

Αλλιώς αν κανεις και τα δύο είναι σαν να ξαναφηφίσεις τον θεσμο του οικογενειακου γιατρού (που τον εχουμε σαν χωρα ψηφίσει καιμια 30 φορές από το 1982) και μετά απλά ΔΕΝ το εφαρμόζεις, δηλαδή απλά να εχουμε να λεμε να κοροιδευόμαστε αναμεταξύ μας.

Ειμαστε η μόνη χώρα που κανουμε τέτοιες δικές μας "πρωτοτυπίες" στον χώρο της Υγείας.

Γιατί τις κάνουμε διότι παντα οι υπουργοι τα βρίσκουν με τις συντεχνίες του ιατρικού χώρου.

Οπως το 1982 που φτιάξαμε και το ΕΣΥ, αλλά ταυτόχρονα κρατησαμε και τα ασφαλιστικά ταμεία....

καταστάσεις να κλαις και να γελάς...δυστυχώς ...

3 σχόλια:

  1. Επειδή σε αυτή τη χώρα κατοικούν μόνο 10.000.000 άνθρωποι αν δεν έχουν πρόσβαση σε ειδικούς θα είμαστε η μόνη χώρα με τόσους πολλούς διαθέσιμους ειδικούς ιατρούς και ταυτόχρονα τόσους πολλούς νεκρούς συμπολίτες μας επειδή δεν διαγνώστηκαν έγκαιρα. Και για να τελειώνει το παραμύθι τη δουλειά του ειδικού δεν μπορεί να την κάνει κανένας γενικός ιατρός, αλλά και τη δουλειά του γενικού ιατρού ο GPείναι ο μόνος που μπορεί να την κάνει. Εξάλλου κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής τους έχουν μεν αποκτήσει την ικανότητα να αντιλαμβάνονται ρηχά όλες τις διαγνώσεις για να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα του ασθενή, δεν έχουν όμως αποκτήσει την ικανότητα να βάζουν όλες τις διαγνώσεις (κανένας μας δεν την έχει). Επομένως το νόημα για τις συμβάσεις με ειδικούς είναι λιγότεροι νεκροί, τελεία - παύλα - παράγραφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΛΛΟΝ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΣΑΝ ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ Η΄ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ ΑΛΛΟΥ Η ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΑΝΔΡΩΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΟΝΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΦΤΩΧΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΚΕ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΗΝ 26 ΘΕΣΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ[2009]
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Η ΕΛΛΑΔΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ 16 ΘΕΣΗ.
    ΔΙΑΛΕΞΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή