Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Άδωνις: Μικρός ο αριθμός των αιτήσεων για το ΠΕΔΥ...λόγω προεκλογικής περιόδου

Από Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή - ygeia360.gr


Μόλις 1.787 αιτήσεις γιατρών ένταξης στο ΠΕΔΥ υποβλήθηκαν μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης από τους 5.500 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που μπήκαν σε διαθεσιμότητα, ανέφερε ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και των Δημοσίων Νοσοκομείων.

Ο υπουργός Υγείας που θεωρεί μικρό των αριθμό αιτήσεων , αποδίδει αυτή την στάση των γιατρών στην προεκλογική περίοδο «όσο προχωράμε σε προεκλογική περίοδο, τόσο αυτά τα επεισόδια συσσωρεύονται και θα μεγαλώνουν».

Αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει στα νησιά όπου δεν έχουν γίνει αιτήσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως «αυτοί (οι γιατροί) έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους. Είναι ομάδες γιατρών. Δεν μπορεί όλοι από την Πάρο να μην έχουν κάνει δηλώσεις για το ΠΕΔΥ. Στο τέλος θα κλαίνε.»

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας αν τελικά δεν αυξηθεί ο αριθμός των γιατρών που έκαναν αίτηση, θα προκηρυχθούν θέσεις επικουρικών γιατρών ανάλογα με τις ανάγκες των Μονάδων ενώ κάποιοι από τους γιατρούς που έκαναν αίτηση για το ΠΕΔΥ, μπορεί να μετακινηθούν στη δευτεροβάθμια περίθαλψη, δηλαδή στα Δημόσια Νοσοκομεία. Για το θέμα αυτό θα συναντηθεί αύριο, Παρασκευή, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι μέσα στο προσεχές εξάμηνο θα αξιολογηθεί το σύνολο των δομών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Από την αξιολόγηση θα προκύψουν οι δομές των οποίων η λειτουργία πρέπει να ενισχυθεί, ενώ κάποιες μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν.

Σχετικά με την λειτουργία των νέων Μονάδων Αστικού Τύπου του ΠΕΔΥ, ανέφερε ότι σε 6 μήνες μετά την αξιολόγηση των δομών, θα κριθεί αν θα υπάρξει ενίσχυση ή κλείσιμο κάποιων δομών ανάλογα με τις ανάγκες

Για τα δημόσια νοσοκομεία ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι δύο εξακολουθούν να είναι τα μελανά σημεία τους, τα ληξιπρόθεσμα χρέη και ο χρόνος αναμονής των ασθενών.

3 σχόλια:

  1. Eνα είναι το μελανό σημείο !
    Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ
    Οι γιατροί σε έφτυσαν και εσύ ακόμα νομιζεις οτι βρέχει!
    ΑΜΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
    Παντως μην αγχώνεσαι οι εκλογές ειναι κοντά και το χρώμα θα είναι ΜΑΥΡΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mayro se oloys kai stoys sindikalistes ntopitoys

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κακία που κρύβει αυτός ο κομπλεξικός ανθρωπάκος είναι η αιτία της συμπεριφοράς του.
    Βιώματα της παιδικής του ηλικίας και αποτυχία των προσωπικών του επιλογών τον κάνουν να θέλει να τιμωρεί, ενώ ταυτόχρονα φόβος και φθόνου είναι τα κυρίαρχα της προσωπικότητας του.
    Απλά επιβιώνει ως δήθεν. Γρήγορα θα δούμε την κατάρρευση του. Θυμηθείτε με!

    ΑπάντησηΔιαγραφή