Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Βλασταράκος στο Iatronet: 'Οι γιατροί γύρισαν την πλάτη στο ΠΕΔΥ'

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ εκτιμά, μάλιστα, ότι θα είναι λίγοι οι γιατροί που θα θελήσουν να συμβληθούν με τον Οργανισμό.


Του Δημήτρη Καραγιώργου - IATRONET

Την εκτίμηση ότι οι γιατροί γύρισαν την πλάτη στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), εκφράζει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Iatronet, ο κ. Μιχάλης Βλασταράκος υπογραμμίζει ότι ούτε ένας στους δύο γιατρούς του ΕΟΠΥΥ δεν υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στο ΠΕΔΥ.

Τα ποσοστά – σημειώνει – είναι πολύ πιο χαμηλά στην περιφέρεια και κυμαίνονται από 15% έως 25%.

Σύμφωνα με τον κ. Βλασταράκο, η επόμενη μέρα του νέου ΕΟΠΥΥ και του ΠΕΔΥ επιφυλάσσει προβλήματα για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους, προκειμένου να έχουν επαρκή κάλυψη.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ εκτιμά, μάλιστα, ότι θα είναι λίγοι οι γιατροί που θα θελήσουν να συμβληθούν με τον Οργανισμό.

Σημειώνεται ότι στη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων – τηνΠέμπτη – υπέβαλαν αίτηση γι ένταξη στο ΠΕΔΥ μόλις 2.317 από τους περίπου 5.000 γιατρούς, οι οποίοι υπηρετούσαν στον ΕΟΠΥΥ.

Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι τα κενά θα καλυφθούν από τους συμβεβλημένους γιατρούς.

Αμοιβές

Οι αμοιβές που προβλέπονται, ωστόσο, είναι πολύ χαμηλές (5 ευρώ ανά επίσκεψη), με αποτέλεσμα να υπάρχει απροθυμία από την πλευρά των γιατρών.

Τα κενά των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ, που από τις 20 Μαρτίου θα λειτουργήσουν ως αστικά Κέντρα Υγείας, προγραμματίζεται να καλυφθούν με επικουρικούς γιατρούς.

Το επόμενο διάστημα, θα υπάρξουν οι σχετικές προκηρύξεις, ενώ μέρος των γιατρών που θα προσληφθούν ενδέχεται να απασχοληθεί και στη δευτεροβάθμια φροντίδα (νοσοκομεία).

Δ.Κ.

4 σχόλια:

  1. Ο κ. Βλασταράκος πρέπει να απαντήσει στο εξής ερώτημα: πρέπει οι νέες συμβάσεις να αφορούν μόνο τους κκ ιατρούς του τέως ΙΚΑ, ή όλους τους Ελληνες ιατρούς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2011 ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡ ΟΛΑ ΤΑΥΤΑ, ΜΟΝΟ 5000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΛΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗΣΑΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΧΑΛΑΡΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ - ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΚΤΙΝΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ...ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΚΟΣΤΗ, ΑΡΑ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ - ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ - ΔΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ....ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΡΕ ΦΙΛΕ.
      ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΙΚΑΝΟΥΣ[ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ]ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ- ΛΑΜΟΓΙΑ[ΣΥΜΒ ΜΕ ΕΟΠΥΥ].
      ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΦΤΑΣΕ Η ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ;
      ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΞΕΒΟΛΕΥΤΗΚΕΣ.
      ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΒΟΛΕΥΤΕΙΣ
      ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΩΡΑ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΟΥ[ ΑΝ ΕΧΕΙΣ] ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ[ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΙΚΑ] ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ.

      Διαγραφή
  3. Ο κος Βλασταρακος να μην απαντηση σε τιποτα,τον φαγαμε τοσα χρονια να γινει προεδρος του ΠΙΣ και τωρα ισως να θελει ευροβουλευτης ,μας πηρε μαζι με τους αλλους στο λαιμο τους ,ας παει σπιτι του εχει και μια ηλικια ισως και αρχη γηρατος. Πως οι συνδικ/ες της ΝΔ δενκατορθωσαν τιποτα 3 μηνες¨?

    ΑπάντησηΔιαγραφή