Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Βορίδης: Κάτω από τα 2 δισ. ευρώ το τυπικό όριο της δημοσίας φαρμακευτικής δαπάνης για το 2015

Από Βασίλη Βενιζέλο - ygeia360.gr

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου το farmakopoioi.blogspot.gr, "στο περιθώριο της επίσκεψης του Μάκη Βορίδη στην Ρόδο, ο υπουργός υγείας αναφέρθηκε σε θέματα που μας αφορούν άμεσα, ενώ δεν έλλειψαν και οι... ειδήσεις.

Ο υπουργός υγείας βρέθηκε χθες σε κομματική εκδήλωση για τα 40 χρόνια ΝΔ ενώ σήμερα είχε συνάντηση στη Ρόδο με υγειονομικούς φορείς, μεταξύ των οποίων τον ιατρικό και φαρμακευτικό σύλλογο.

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές μας πληροφορίες, ο κ. Βορίδης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι επίκειται και νέα μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία για το 2015 πρέπει να πέσει κάτω από τα 2 δις! Αυτό μάλιστα είπε ότι θα επιτευχθεί είτε με οριζόντια μείωση τιμών φαρμάκων είτε με νέα μείωση στο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών!

Από την συζήτηση δεν έλειψαν και τα... «ευχάριστα», ο υπουργός κατέστησε σαφές ότι τα ΜΥΣΥΦΑ είναι φάρμακα και θα συνεχίζουν να πωλούνται μόνο από τα φαρμακεία ενώ θεωρεί πως μετά από εποικοδομητική συζήτηση θα βρεθεί λύση και στο ωράριο των φαρμακείων.

Επίσης, υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα το ένταλμα πληρωμής συνταγών Σεπτεμβρίου καθώς και αυτό για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ, κάτι που σημαίνει ότι οι πληρωμές μας θα γίνουν ίσως και μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας...".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου