Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. Προς όλους τους παρόχους εργαστηριακής ιατρικής (& εξώδικο ΕΟΠΥΥ)

Προς όλους τους παρόχους εργαστηριακής ιατρικής

Σας κοινοποιούμε το σχέδιο σύμβασης που έχει ήδη εκπονήσει η Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και περιμένει να το φέρει σε διαβούλευση με τους συνδικαλιστικούς φορείς των παρόχων την τελευταία στιγμή, για να μην μπορεί να υπάρχει αρκετός χρόνος για την σε βάθος αξιολόγησή του, ούτως ώστε κάτω από την πίεση του χρόνου και την ψυχολογική πίεση να αναγκαστούν οι πάροχοι να υπογράψουν μία συμφωνία η οποία θα είναι η ταφόπλακα της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Θυμίζουμε ότι την ίδια μέθοδο ακολούθησαν και οι πιστωτές της χώρας για να σύρουν κάποιους πολιτικούς να βάλουν την υπογραφή τους στα μνημόνια, ειδικά στο πρώτο μνημόνιο για το οποίο δεν είχαν ούτε καν τον χρόνο να το μεταφράσουν στα Ελληνικά.

Αρκεί μία απλή ανάγνωση για να καταλάβετε που οδηγούν εμάς τους παρόχους και τις ιατρικές μονάδες μας η Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και το Υπουργείο Υγείας και αφού φέρετε στην μνήμη σας τις υποσχέσεις που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν, τις προσδοκίες που ποτέ δεν επαληθεύτηκαν, τις καλές προθέσεις που κατέληξαν σε εφιάλτες, τους εκφοβισμούς που έγιναν εκβιασμοί και την γενικότερη συμπεριφορά τους τα τρία χρόνια συνεργασίας μαζί τους, σκεφτείτε με τη λογική, σταθμίστε με καθαρό μυαλό τα γεγονότα και την πραγματικότητα, συνειδητοποιήστε την κατάσταση που βρισκόμαστε και προσέλθετε αύριο στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, στην διευρυμένη σύσκεψη των Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων, αποφασισμένοι για την ρήξη και την ανατροπή μιας νοσηρής κατάστασης που οδηγεί όλους τους παρόχους στην οικονομική εξαθλίωση και τον αφανισμό τους.

Ξεπεράστε τους φόβους σας, υπερβείτε τα ψεύτικα διλήμματα που μπαίνουν μεταξύ μας, αφήστε στην άκρη τα μικροσυμφέροντα της κάθε ομάδας και ελάτε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να καταργήσουμε στην πράξη το ληστρικό, αυταρχικό και αντισυνταγματικό μέτρο της αναγκαστικής επιστροφής χρημάτων (claw back) το οποίο καταστρέφει οικονομικά τις μονάδες μας και οδηγεί τους παρόχους στην χρεοκοπία.

Πέραν των χρημάτων που μας χρωστάνε από το 2007 και μετά, αυτό πρέπει να είναι το μοναδικό μας αίτημα, γιατί αυτό είναι το ουσιαστικό διακύβευμα για όλους μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύουσας σημασίας αιτήματα, αφού πρέπει να υπάρχουμε για να τα διεκδικήσουμε.


2 σχόλια:

  1. E, OXI KAI ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ...
    ΓΙΑ ΤΟ 15% REBATE KAI ΠΛΑΦΟΝ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
    ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ,ΚΟΥΒΕΝΤΑ ? ¨Η ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥ-
    ΤΕΡΕΥΟΥΣΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ....
    ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΣΙΔΙΚ?
    TA ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ
    ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ
    ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ.
    ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ /ΑΘΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ....
    ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή