Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο τύπου ΙΣ Ηρακλείου

Ηράκλειο, 15/12/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοινώθηκε λοιπόν δια μηνύματος στο e-dapy το «ανώτατο μηνιαίο ατομικό όριο» γνωστό και ως plafond, ανά εργαστηριακό και κλινικοεργαστηριακό ιατρό αλλά και ανά νομό, όπως αυτό καθορίζεται με την περίφημη υπουργική απόφαση του Αυγούστου (ΦΕΚ 2243/18.8.2014). Ένα plafond που προήλθε από αυθαίρετους μαθηματικούς αλγόριθμους που συσχετίζουν την πληθυσμιακή κατάσταση της χώρας με βάση την απογραφή του 2011 με τις αιτηθείσες δαπάνες ανά ιατρό και ανά νομό για το 2013. Μοναδικός στόχος και σκοπός η μείωση του τζίρου των κατά 65% και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.

Μετά το clawback, το rebate, τις ελεγκτικές εταιρίες, το αυθαίρετο τοπικό κούρεμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Ο.Π.Α.Δ., η αναδρομική εφαρμογή του plafond για όλο το 2014, οδηγεί τους ιατρούς στην χρεοκοπία και τον πολίτη στην εξαθλίωση υποβαθμίζοντας κι άλλο την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Διαβάζοντας και τις νέες «λεόντειες» συμβάσεις για κλινικούς και εργαστηριακούς ιατρούς, είναι πλέον προφανές, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ομολογεί εμφατικά ότι ΔΕΝ θέλει ιατρούς. Μήνυμα ελήφθη…

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 


ΧΑΡΗΣ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΧΙΑΔΑΚΗΣ

2 σχόλια:

  1. Τι γινεται οσοι δεν επελεξαν ελεκτικες εταιρειες? Και αυτοι που επελεξαν απο αυτα που ξερω απαντηση δεν εχουν παρει.Πρεπει να κοπει πιστωτικο τιμολογιο με το ποσο της επιστροφης εως το τελος του Δεκεμβριου αλλως χανετε.Γνωριζει καποιος να απαντηση ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφηστε τις εκ των υστέρων διαπιστώσεις και πιέστε να ανακοινωθεί το πλαφόν του 2015.Παλι μας δουλευουν γιατι με τον πλαφόν του 2014 για το 2015 είμαστε 30% πάνω! Παλι claw back θα φαμε και θα κλαιγομαστε.Προσπαθηστε να το προλάβετε. Πιέστε αλλιώς θα πληρωθουμε 4 μηνες για ολο το 2015.
    Προσεξτε οι συναδελφοι που δεν προσπαθησαν να μειώσουν τπυς μηνιαιους τζιρους τους περίπου στα επίπεδα του πλαφόν που περίμεναν και μάζευαν οσα εδιωχναν οι άλλοι με αποτελεσμα αυξηση του τζίρου μπορεί για ισοφαρισουν το φετινό claw back να μην πληρωθουν ολο το 2015.Ψαξτε το θα πάθετε πλακα!!!!
    ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ από Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή