Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Με ποια κλινική, απειλεί ότι θα διακόψει τη σύμβαση ο ΕΟΠΥΥ



HEALTH VIEW
Σκληραίνει τη στάση του ο ΕΟΠΥΥ έναντι των παρόχων υγείας που πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας. Ενδεικτικό είναι ότι ο Οργανισμός προχωρά σε διακοπή της σύμβασής του με μεγάλη μαιευτική κλινική της Θεσσαλονίκης καθώς από τη Δευτέρα βρίσκεται σε επίσχεση υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί στην κλινική την Πέμπτη, αμέσως μετά την συνεδρίαση του δ.σ. του ΕΟΠΥΥ. 

Την ίδια ώρα, οι μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της χώρας, μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) βρίσκονται σε επίσχεση υπηρεσιών από την περασμένη Δευτέρα, διεκδικώντας την εξόφληση των οφειλομένων του ΕΟΠΥΥ στον κλάδο που ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, κανονικά συνεχίστηκε η παροχή υπηρεσιών για τους ασθενείς των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού, των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και των Μονάδων Νοσηλείας Νεογνών. 

Από την Τετάρτη, σε επίσχεση παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προχωρούν και οι γενικές και ψυχιατρικές κλινικές της χώρας, μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης του κλάδου, ζητώντας την καταβολή των ποσών που τους οφείλονται. 


Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, διεκδικεί την πλήρη εξόφληση όλων των ληξιπρόθεσμων χρεών του Οργανισμού. Πρόκειται για οφειλές οι οποίες αφορούν σε νοσηλείες που πραγματοποιήθηκαν από το 2006 έως το 2011, ύψους 100 εκατ. ευρώ, καθώς και για νέα χρέη που δημιούργησε ο ΕΟΠΥΥ κατά την τριετή λειτουργία του, ύψους 350 εκατ. ευρώ. 

Επίσχεση υπηρεσιών αρχίζουν την ερχόμενη εβδομάδα και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, τα διαγνωστικά κέντρα, τα ιδιωτικά εργαστήρια, οι κλινικοί και οι εργαστηριακοί γιατροί.

---------------------------------------------------------------------------
Διακόπτει την σύμβασή του ο ΕΟΠΥΥ με την ιδιωτική μαιευτική κλινική "Γένεσις" της Θεσσαλονίκης

Από Βασίλη Βενιζέλο

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, το Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) αναμένεται να αποφασίσει την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου την διακοπή της σύμβασης του Οργανισμού με την ιδιωτική μαιευτική - χειρουργική κλινική της Θεσσαλονίκης "Γένεσις", η διοίκηση της οποίας ανακοίνωσε ότι προχωρά σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου.

3 σχόλια:

  1. Τυχεροί στη Γένεσις αφού ο Δεκέμβριος δεν πληρώνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι έτσι ο νόμος και το ξέρετε. Το CB πάει ανα μήνα. Αν δεν έχουν σύμβαση Δεκέμβρη δεν θα έχουν ούτε CB αλλά ούτε έσοδα. Το έσοδο (45% των δηλωθεντων) που θα πήγαινε υπέρ CB επειδή δεν θα υπάρχει, το ποσό αυτό θα αφαιρεθεί απο τους υπόλοιπους μήνες (ίσως βγεί και χρεωστικό - εκεί να δεις αν δεν το ξοφλήσεις άμεσα τόκους). Ο νόμος του CB είναι μελετημένος, δεν ξεφεύγεις εύκολα....

      Διαγραφή
  2. η 2η απαντηση ειναι σωστη και η πρωτη προβοκαρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή