Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΕΟΠΥΥ-Κλινικές: Ο πόλεμος μόλις άρχισε - καταγγελίες συμβάσεων με φόντο τις επισχέσεις



Η καταγγελία των συμβάσεων από τον ΕΟΠΥΥ με όσες κλινικές βρίσκονται σε επισχέσεις επικρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των ιδιωτών παρόχων υγείας, ενώ σήμερα Τετάρτη ξεκινούν επισχέσεις και οι γενικές και ψυχιατρικές Κλινικές της χώρας.

Τα ληξιπρόθεσμα και τα δραματικά χαράτσια clawback και rebate, τα οποία οδηγούν σε αφανισμό έναν ολόκληρο κλάδο, απειλώντας επίσης τις θέσεις 25.000 εργαζομένων, αποτελούν την αιχμή του δόρατος των αιτημάτων της ΠΕΙΚ (Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών), στην δύναμη της οποίας βρίσκονται 133 ιδιωτικές κλινικές, εκ των οποίων οι 41 ψυχιατρικές. Η ΠΕΙΚ ακολουθεί το δρόμο του ΣΕΚ (Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών) με 28 μεγάλες κλινικές στην χώρα, ο οποίος ξεκίνησε ήδη τον χορό των επισχέσεων την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, τα Κέντρα Αποκατάστασης έχουν ανακοινώσει πως θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση την Πέμπτη προκειμένου να εξετάσουν την πορεία του κλάδου, ενώ τα Ιατρικά Διαγνωστικά έχουν δώσει πίστωση χρόνου μιας εβδομάδας προκειμένου να συνομιλήσουν με τους άλλους ιδιώτες παρόχους υγείας.

Παράλληλα, στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συζητηθεί η υπόθεση μαιευτικής κλινικής στη Θεσσαλονίκη, η οποία πραγματοποιεί επίσχεση στους ασφαλισμένους του Οργανισμού με πολύ πιθανό σενάριο η διοίκηση του Οργανισμού να διακόψει τη σύμβαση μαζί της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου