Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Τι λένε οι αναγνώστες του Iatronet για την κατάργηση κάλυψης νοσηλείας σε ιδιωτικές κλινικές

Μία χολοκυστεκτομή στο ιδιωτικό στοιχίζει σε χρόνο μία μέρα, ενώ στο δημόσια σε βάζουν χειρουργείο μετά από 15 μέρες, σε κρατάνε μέσα άλλες τόσες και χάνει το κράτος από τον εργαζόμενο χρόνο και χρήμα, αναφέρει αναγνώστρια.

Αρνητικές είναι οι αντιδράσεις των αναγνωστών του Iatronet στην επικείμενη απόφαση του υπουργού Υγείας να καταργήσει την κάλυψη νοσηλείας ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ σε ιδιωτικές κλινικές.

Στο σχετικό δημοσίευμα υπήρξαν αρκετά σχόλια, τα οποία στην πλειονότητά τους είναι αντίθετα προς τις θέσεις που εξέφρασε την Κυριακή ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Οι αναγνώστες κάνουν λόγο για καθυστερήσεις που σημειώνονται στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ γίνονται και αναφορές και για πιο χαμηλό κόστος νοσηλείας στον ιδιωτικό τομέα.

Παρατίθενται ορισμένα αποσπάσματα από σχόλια των αναγνωστών:

Ο Τ.Π. Αναφέρει ότι πήγε σε κρατικό νοσοκομείο στις 7 Ιανουαρίου και του είπαν ότι πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Το νοσοκομείο, ωστόσο, δεν μπορούσε να τον βάλει στον προγραμματισμό του χειρουργείου νωρίτερα από το φθινόπωρο!

Για να φτιάξει το σύστημα – αναφέρει ο αναγνώστης – θα πρέπει να βρεθεί υπουργός που θα ζηλέψει τις άλλες χώρες της Ευρώπης και θα μας πει πως θα μας προσφέρει τις ίδιες παροχές, καθώς για πολλά χρόνια πληρώνουμε τις εισφορές μας.
Αναμονή

Στο επιχείρημα αυτό αντιπαρατίθεται ο Μ.Α., ο οποίος επισημαίνει ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν λίστες αναμονής και πως – μέχρι τώρα – ο ιδιωτικός τομέας ήταν κρατικοδίαιτος.

Ο Π.Τ. εκτιμά ότι με την προωθούμενη πολιτική θα προστεθούν άλλοι 70.000 άνεργοι.

Η Β.Σ.Κ. παραθέτει την εμπειρία που είχε με την κόρη της που την πήγε στο Παίδων, όπου της είπαν ότι είχε σπάσει τον αυχένα, αλλά την πήγε σε ιδιωτικό νοσοκομείο και η διάγνωση ήταν απλή κάκωση.

Κόστος

Η Κ.Μ. τονίζει ότι στο ιδιωτικό νοσοκομείο κάθε επέμβαση στοιχίζει στο κράτος πολύ λιγότερο:

“Μία χολοκυστεκτομή στο ιδιωτικό στοιχίζει σε χρόνο μία μέρα, ενώ στο δημόσια σε βάζουν χειρουργείο μετά από 15 μέρες, σε κρατάνε μέσα άλλες τόσες και χάνει το κράτος από τον εργαζόμενο χρόνο και χρήμα”...

Την πίεση που βιώνουν τα δημόσια νοσοκομεία περιγράφει ο Μ.Α., σημειώνοντας ότι στην εφημερία γίνονται 420 εισαγωγές σε 18 ώρες και εξετάζονται πάνω από 2.000 ασθενείς στα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου