Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Παρατείνονται οι συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου!

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - HEALTH REPORT.GR

Άλλη μία τρίμηνη παράταση στη συνεργασία των ιδιωτών γιατρών με τον μεγαλύτερο φορέα Υγείας τον ΕΟΠΥΥ, δόθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Η παράταση θα ισχύσει μέχρι 30 Σεπτεμβρίου δεδομένου πως οι συμβάσεις των ιδιωτών γιατρών έληγαν στις 30 Ιουνίου, οπότε και οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δε θα είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν ιδιώτη γιατρό με την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ.

Η απόφαση ελήφθη από τον υπουργό υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή ενώ σε εκκρεμότητα είναι ακόμη η διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών καθώς οι γιατροί εδώ και καιρό ζητούν αύξηση των αποδοχών τους για τις επισκέψεις των ασθενών.

Σήμερα με βάση τις αμοιβές που ισχύουν, οι ιδιώτες γιατροί πρέπει να εξετάζουν δωρεάν 200 ασθενείς κάθε μήνα ενώ η επίσκεψη αποζημιώνεται στο γιατρό με 6,5 ευρώ καθαρά. Ποσό που προκαλεί έντονες αντιδράσεις στον ιατρικό κλάδο.

Το επόμενο διάστημα πάντως και στο πλαίσιο των αλλαγών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι από την αρχή η συνεργασία των ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

10 σχόλια:

  1. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΕΦΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το συστημα της διαπλοκης καλα κρατει........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντί να κάνουν το σταυρό τους που έχουν γιατρούς και δουλεύουν με 6,5 ευρώ την επίσκεψη το παρουσιάζουν και σαν μέγιστη χάρη και απειλούν να αντικαταστήσουν τους φθηνούς ιδιώτες με τα ουτοπικά και με τεράστια λειτουργικά έξοδα ιατρεία της γειτονιάς. Μάλλον λεφτά υπάρχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν τεθεί καθημερινό ωράριο για τις επισκέψεις των ασθενών του ΕΟΠΥΥ, στον συμβεβλημένο ιδιώτη ιατρό ,
    ο ιατρός θα είναι μονίμως συμπληρωμένος αφου το μόνο που του χρειάζεται είναι ενα ΑΜΚΑ, που
    εχει απο ασθενείς του ιδιωτικού του ιατρείου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΜΕ 2000 € ΜΙΚΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΤΑΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΦΤΗΝΟΥΝ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ
    ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 6,5 € ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ.
    ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΘΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓ/ΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ.ΚΑΙ ΑΣ ΜΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ
    ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΑΜΚΑ.ΘΕΛΗΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ.ΧΑΟΣ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεταφορα -αναβολη προβληματων και ευθυνων απο απαραδεκτους και κουτοπονηρους κυβερνωντες,συνδικαλιστες σε νιρβανα,και εμεις τα προβατα ακολουθουμε την πορεια τους.
    Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυρία Μαστοράκου,
    μπορείτε σας παρακαλώ να μας ενημερώσετε σχετικά με την προσφυγή του ΠΙΣ στο ΣΤΕ για το claw back και rebate; Πόσες αναβολές έχει πάρει και πότε εκδικάζεται; Εδώ βλέπουμε πως κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι μειώσεις μισθών και συντάξεων και ανεχόμαστε τη νομιμοποίηση της ληστείας; Σας παρακαλώ ενημερώστε μας σχετικά.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το 2013, η δίκη για το clawback δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμη, Για το 2014/2015 θα εκδικαστεί τον Οκτώβριο.

      Διαγραφή
  8. Σας έφεξε πάλι συνάδελφοι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ!. Και μην ακούσω αντιρρήσεις γιατί φαίνεται πως το παίζετε "τραβάτε με κι ας κλαίω"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την ειδα αποψε λαικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή