Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Μετ΄εμποδίων ο εφοδιασμός των δημόσιων νοσοκομείων με τρόφιμα και υγειονομικό υλικό

Προβλήματα με την ομαλή τροφοδοσία νοσοκομείων με τρόφιμα και υλικό, παρατηρείται τις τελευταίες μέρες. Σε διακοπή της συνεργασίας, λόγω έλλειψης ρευστού και καυσίμων, προχώρησε προμηθευτής της βόρειας Ελλάδας.

IATRONET

Σοβαρές “αρρυθμίες” παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες με την τροφοδοσία των δημόσιων νοσοκομείων.

Μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα της Αθήνας αντιμετώπισε τη Δευτέρα πρόβλημα, καθώς οι προμηθευτές τροφίμων και ενδοφακών δήλωσαν ότι δεν είναι σε θέση να το καλύψουν, λόγω των προβλημάτων με την κυκλοφορία κεφαλαίων (capital control).

Η διοίκηση του νοσοκομείου κάλυψε, τελικά, τις ανάγκες αναζητώντας άλλους προμηθευτές.

Τη διακοπή τροφοδοσίας νοσοκομείων και παιδικών σταθμών με τρόφιμα, ανακοίνωσε προμηθευτής της βόρειας Ελλάδας.

Στην επιστολή του, που δημοσιεύεται την Τρίτη στο “Έθνος”, αναφέρει τα εξής:

“Πλέον, τελείωσε ό,τι διαθέσιμο κεφάλαιο είχαμε για αγορές τροφίμων για το νοσοκομείο σας, καθώς επίσης και για όλα τα νοσοκομεία στη βόρεια Ελλάδα και στους παιδικούς σταθμούς, με τους οποίους έχουμε σύμβαση”, αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο της εταιρείας.

Τελευταία

Με αυτό, ενημερώνει τις διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων ότι η παραγγελία της Δευτέρας ήταν και η τελευταία που εκτελείται.

“Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις (τράπεζες κλειστές, οπότε όχι αγορές, όχι καύσιμα), καταλαβαίνετε τη δραματική κατάσταση, την ανωτέρα βία και την έκτακτη ανάγκη.

Πρέπει να σας δηλώσουμε για τελευταία φορά τις παραγγελίες σας από εδώ και πέρα θα τις εκτελούμε μόνον εάν τηρούνται οι όροι πληρωμής, έτσι ώστε να υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια στο ταμείο μας για αγορά τροφίμων και καυσίμων”.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου