Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ξεκίνησε η μνημονιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με απολύσεις γιατρών


SOFOKLEOUSIN.GR 
Ανθή Αγγελοπούλου

Ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει φιλολαϊκή πολιτική πάτησε στις πλάτες των απολυμένων και υποσχέθηκε ότι θα τους επαναπροσλάβει. Δεν είπε όμως, ότι θα απολύσει άλλους για να ανοίξει θέσεις γιατί τότε αυτό δεν είναι φιλολαϊκή πολιτική είναι η κομματική πολιτική, διώξτε τους παλιούς να βάλουμε τους δικούς μας…

Εξήντα γιατροί στην Πάτρα (επισυνάπτεται κατάλογος), απειλούνται να κλείσουν τα ιδιωτικά ιατρεία τους από την 6 ΔΥΠε χωρίς να έχουν διασφαλιστεί οι δουλειές τους και τα οικονομικά τους από τις ΔΥΠε. Ωστόσο, η απόφαση του δικαστηρίου λέει ξεκάθαρα ότι μέχρι να αποφασιστεί το κύριο δικαστήριο η 6η ΔΥΠε δεν έχει δικαίωμα να τους απολύσει.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο υποχρεώνει την 6 Δ.Υ.Πε να αποδέχεται προσωρινά την προσηκόντως παρεχόμενη εργασία των αιτούντων χωρίς διακοπή του ελευθέριου επαγγέλματος τους, καταβάλλοντας τις αντίστοιχες αποδοχές τους, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κύριας αγωγής τους. Επιπροσθέτως, απειλεί σε βάρος της 6ης Δ.Υ.Πε και υπέρ εκάστου αιτούντος χρηματική ποινή 300 ευρώ για κάθε μέρα που η ΔΥΠε τους αρνείται και δεν αποδέχεται τις υπηρεσίες τους (επισυνάπτεται η δικαστική απόφαση).


Η δικαστική απόφαση έχει βγει από τις 19 Φεβρουαρίου 2015 και παρόλα αυτά δεν τηρείται. Ο Διοικητής 6ης ΔΥΠε κ. Γιώργος Γιαννόπουλος ζητά άμεσα να καταθέσουν τα χαρτιά τους ότι κλείνουν τα ιατρεία τους. Ο ιατρός κ. Γιάννης Μουτούσης από την Πάτρα που έλαβε ένα τέτοιο έγγραφο από την 6η ΔΥΠε μιλώντας στο www.sofokleousin.gr είπε ότι χθες έληγε η προθεσμία να κλείσουν τα ιατρεία τους αλλιώς θα απολυθούν.

Το έγγραφο του Διοικητή της 6ης ΔΥΠΕ ζητά από τους γιατρούς μέχρι τις 12 Ιουνίου (επισυνάπτεται ) να προσκομίσουν βεβαίωση διακοπής του ιδιωτικού τους ιατρείου. Υπάρχει όμως και δεύτερο έγγραφο το οποίο απλά τους δίνει μια παράταση στο κλείσιμο μέχρι 22 Ιουνίου η οποία έληξε χθες (επισυνάπτεται).


Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) κ. Παναγιώτης Ψυχάρης μιλώντας στο www.sofokleousin.gr δήλωσε, ότι είναι σε αναμονή καθώς, όπως είπε ενημέρωσε τον Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή και περιμένει να επιληφθεί του θέματος.

Ωστόσο, το γραφείο του κ. Κουρουμπλή ως όφειλε έδωσε το θέμα στον αρμόδιο της Πρωτοβάθμιας, Αναπληρωτή Υπουργό κ. Ξανθό. Το www.sofokleousin.gr επικοινώνησε με το γραφείο του κ. Ξανθού αλλά ο υπεύθυνος του γραφείου κ. Πάνος Παπαδόπουλος απάντησε, ότι δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με την 6η ΔΥΠε. Υποσχέθηκε ωστόσο, να μας στείλει το έγγραφο που έχει στείλει ο διοικητής στους εν λόγω γιατρούς και το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο δεν τους απολύει αλλά τους αλλάζει θέσεις. (Μέχρι αυτή τη στιγμή το εν λόγω έγγραφο δεν έφτασε στα χέρια μας.)

Παρόλα αυτά, οι γιατροί στην Πάτρα βρίσκονται υπό την πιεστική απειλή του τι μέλει γενέσθαι και νιώθουν ότι αιωρούνται, ενώ το γραφείο του κ. Ξανθού δεν έχει λάβει κάποια συγκεκριμένη απόφαση.

Την απόφαση να κλείνουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία την είχε πάρει ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και δεν ήταν λίγοι, εκείνοι που ασπάζονταν τότε την άποψη του Αδώνιδος, ότι οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ είναι βολεμένοι κυρίως επειδή έχουν και βασικό μισθό και ιδιωτικό ιατρείο.


Ο κ. Ψυχάρης είχε δηλώσει και παλαιότερα ότι οι γιατροί δεν έχουν αντίρρηση να ενταχθούν σε καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, αρκεί να είναι κατοχυρωμένες οι εργασιακές σχέσεις και να έχουν τις ίδιες συνθήκες με τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν νεότερα καθώς όλοι μιλούν με όλους για να σταματήσουν οι απολύσεις και οι απειλές που νιώθουν οι γιατροί. Το κακό είναι ότι εκτός αυτών των 60 γιατρών υπάρχουν ακόμα περίπου 600 γιατροί που θα αντιμετωπίσουν στο άμεσο μέλλον το ίδιο πρόβλημα.

Εν αναμονή των εξελίξεων....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου