Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Γιατροί Κέρκυρας: Αναστέλλουμε την επίσχεση, λόγω κρίσης

Οι νοσοκομειακοί γιατροί του νησιού των Φαιάκων αναστέλλουν προσωρινά την επίσχεση εργασίας που είχαν προγραμματίσει να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα, λόγω της κρίσιμης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.
IATRONET

Δεν θα ξεκινήσουν την επίσχεση εργασίας που είχαν εξαγγείλει για τη Δευτέρα οι νοσοκομειακοί γιατροί των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων της Κέρκυρας.

Την απόφαση για προσωρινή αναστολή έλαβε η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ του νησιού, λόγω των καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων.

Οι γιατροί έχουν εκδηλώσει, πάντως, την πρόθεσή τους να μετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση (όταν αυτή πραγματοποιηθεί), διεκδικώντας εξόφληση δεδουλευμένων εφημεριών από την αρχή του έτους.


Όπως ανακοίνωσαν την Κυριακή, οι δηλώσεις επίσχεσης που έχουν συγκεντρωθεί προς κατάθεση, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο αγγίζοντας το 100% συμμετοχής των ιατρών και στα τρία Κέντρα Υγείας και σε όλα τα Περιφερειακά Ιατρεία του νησιού:

“Όμως, είναι σαφές ότι στις δύσκολες συνθήκες που περνάει η χώρα μας είναι αδύνατο να επιδεινώσουμε την κατάσταση για τον πληθυσμό με την αναστολή της τακτικής παροχής φροντίδας Υγείας”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Εκκαθάριση

Καλούν, δε, τους υπεύθυνους της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) να προχωρήσουν σε εκκαθάριση της αποζημίωσής τους, χωρίς τις περικοπές.

Τους καλούν, επίσης, να αποφασίσουν για την ασφαλή εφημέρευση στα Κέντρα Υγείας του νησιού για τους επόμενους μήνες.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου