Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΠΟΣΚΕ: Ζητούμε αναστολή της εφαρμογής για το ιστορικό του ασθενούς (USB/TOKEN) λόγω τεχνικών προβλημάτων και μη επαρκούς πληροφόρησης των ιατρών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
(ΠΟΣΚΕ)
ΚΑΥΚΑΣΟΥ 8, ΑΘΗΝΑ Τ.Κ 11362
ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854
Email: poske2013@gmail.com
Δνση Επικοινωνίας : Χαρ.Τρικούπη 12 Ηλιούπολη 

Αθήνα 10-06-2015

Προς: ΗΔΙΚΑ Υπ΄όψιν Δ/ντος Συμβούλου

Κοινοπ.: ΠΙΣ

Ιατρικούς Συλλόγους

ΠΟΣΙΠΥ

Επαγγελματικές Ενώσεις

ΘΕΜΑ

Ζητούμε αναστολή της εφαρμογής για το ιστορικό του ασθενούς (USB/TOKEN) λόγω τεχνικών προβλημάτων και μη επαρκούς πληροφόρησης των ιατρών

Αξιότιμε κύριε,

Από 24ώρου έχει αναρτηθεί στα προσωπικά σημειώματα των Ιατρών ανακοίνωση που πληροφορεί τους Ιατρούς ότι για να έχουν την δυνατότητα να πληροφορηθούν στοιχεία του ιστορικού των ασθενών τους (καταρχήν συνταγογραφικά) πρέπει να έχουν παραλάβει με αίτηση τους usb/token.

Θα πρέπει να πληροφορήσουμε την ΗΔΙΚΑ ότι για το συγκεκριμένο θέμα ουδεμία πληροφόρηση είχαμε οι Ιατρικοί φορείς και όπως πληροφορούμαστε υπάρχουν ακόμα τεχνικά προβλήματα που είναι αμφίβολο ότι έχουν επιλυθεί. Παράλληλα είναι η πολλοστή φορά που διαμαρτυρόμαστε μαζί με όλους τους φορείς του Ιατρικού κόσμου (ΠΙΣ, Ιατρικούς συλλόγους, Ομοσπονδίες, Επαγγελματικές Ενώσεις) ότι δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν ανακοινώσεις για τεχνικά θέματα χωρίς να υπάρχει πληροφόρηση και τελική διαβούλευση με τους θεσμικούς φορείς των Ιατρών που να έχουν συμφωνήσει για την αναγκαιότητα και την δυνατότητα υλοποίησης των αλλαγών. Το τελευταίο διάστημα οι Ιατροί βομβαρδίζονται και είναι αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα, όπως φορολογικά, μη πληρωμής των δεδουλευμένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, ελάττωση σε προσωπικό και υλικά στα Δημόσια νοσοκομεία και επανειλημμένες δυσλειτουργίες του συστήματος συνταγογράφησης. Είναι απορίας άξιον γιατί πρέπει εσπευσμένα, χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία και πληροφόρηση να πρέπει να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα που ακόμα δεν έχει δοκιμαστεί, όταν υπάρχουν άλλα τεράστια προβλήματα δυσλειτουργίας και δεν έχουν υλοποιηθεί στοιχειώδεις δεσμεύσεις της συνταγογράφησης από μέρους της ΗΔΙΚΑ όπως π.χ τα αριθμητικά όρια συνταγογράφησης παρά την αντίδραση και ανακοινώσεις του Ιατρικού κόσμου.

Η ΠΟΣΚΕ αλλά και όλοι οι Ιατρικοί φορείς δεν μπορούν πλέον να ανεχθούν αιφνιδιαστικές αποφάσεις που θυμίζουν άλλους καιρούς και καθιστούν τον Ιατρό τεχνικό υπάλληλο από λειτουργό της Υγείας.

Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκριση σας, και αναστολή της εφαρμογής μέχρι την πλήρη επίλυση των προβλημάτων και μετά από συνεννόηση με τους θεσμικούς φορείς των ιατρών.


1 σχόλιο:

  1. Περαν των ανωτερω γνωρίζει μηπως καποιος συνάδελφος τι γινεται στη περιπτωση που ο ιατρός εχει και 2ο υπολογιστη με γραμματειακη υποστηριξη. Θα παραλαβει και 2ο usb token ή θα αρκει ενα μονο??? Σε ερωτηση που εκανα στην ΗΔΙΚΑ μου ειπαν ότι θα βγαζω το usb απο τον υπολογιστή πχ του ιατρου και θα το βαζω στον υπολογιστη της γραμματεως. Δουλεια δεν ειχαμε δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή