Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Δελτίο τύπου ΠΟΣΚΕ: η διάλυση των ιδιωτικών φορέων ΠΦΥ σημαίνει διάλυση της δημόσιας υγείας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
(ΠΟΣΚΕ)
ΚΑΥΚΑΣΟΥ 8, ΑΘΗΝΑ Τ.Κ 11362
ΤΗΛ.210-9959181, FAX:210-9916854
Email: poske2013@gmail.com
Δ/νση Επικοινωνίας : Χαρ.Τρικούπη 12 Ηλιούπολη

Αθήνα 28/7/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΦΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Την Πέμπτη 23/7/2015 έγινε σύσκεψη της Ομοσπονδίας μας με τους εκπροσώπους των επαγγελματικών ενώσεων κλινικοεργαστηριακών ειδικοτήτων για την εκτίμηση και την λήψη αποφάσεων για το τραγικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει ο ΕΟΠΥΥ και εν γένει η ΠΦΥ. 

Γενική διαπίστωση είναι ότι η ΠΦΥ βρίσκεται υπό κατάρρευση και ο ΕΟΠΥΥ έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης αν αναλογιστεί κανείς τις οφειλές του προς τους παρόχους υγείας που χρονολογούνται από το 2010. Ενδεικτικό είναι ότι το 2015 οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί, εργαστήρια και πολυϊατρεία πληρώνονται ανά 2,5 περίπου μήνες το 90% της εκάστοτε δαπάνης. Σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση της χώρας (κλείσιμο τραπεζών, έλεγχο κεφαλαίων κλπ) το μίγμα είναι εκρηκτικό και η αδυναμία επιβίωσης των φορέων ΠΦΥ καθίστανται σχεδόν αδύνατη. Από την άλλη πλευρά βρίσκονται οι ασφαλισμένοι που σίγουρα δεν ευθύνονται για την κατάσταση αυτή. 

Οι αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειες μας θα ληφθούν συντεταγμένα όπως αρμόζει στις δύσκολες περιστάσεις που περνάμε συναισθανόμενοι τη δυσκολία και τα προβλήματα των ασθενών τους οποίους πρέπει να εξυπηρετούμε με γνώμονα τον όρκο μας και την ιατρική δεοντολογία, αλλά παράλληλα για να εξυπηρετούμε τους ασθενείς μας πρέπει να μπορούμε να λειτουργήσουμε τα ιατρεία και τα εργαστήρια μας και να ζήσουμε την οικογένειά μας.

Για τον λόγο αυτό θα υπάρξουν συναντήσεις των επαγγελματικών ενώσεων με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους για να υπάρξουν κοινές αποφάσεις υπό την αιγίδα του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων για την διασφάλιση των νομικών δικαιωμάτων των Ιατρών χωρίς βεβιασμένες ενέργειες που όχι μόνο δεν αποφέρουν όφελος αλλά πιθανόν να αποβούν σε βάρος των Ιατρών αλλά και του κοινωνικού συνόλου.

Παράλληλα καλούμε τον ΕΟΠΥΥ να σταθεί επιτέλους στον ύψος των περιστάσεων και να πάψει να απειλεί Ιατρούς όταν ο ίδιος παραβιάζει τους κανόνες που υπάρχουν από τις όποιες συμβάσεις αδιαφορώντας για την επιβίωση των φορέων ΠΦΥ που στηρίζουν τα τελευταία πέντε χρόνια με τεράστιο προσωπικό κόστος την δημόσια Υγεία. 

Ας αναλογιστούμε επιτέλους πως θα είναι η δημόσια υγεία χωρίς την στήριξη των ιδιωτικών φορέων ΠΦΥ οι οποίοι οδηγούνται σε αφανισμό.






4 σχόλια:

  1. οποιος δε θελει φευγει.Τερμα οι ψευτομαγκιες των κινητοποιησεων των πεντε ανθρωπων.Ο καθενας να το βλεπει απο τη μερια του.Εμεις οι στρατιωτικοι γιατροι θα στηριξουμε τον ΕΟΠΥΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επώνυμα μεγάλε επώνυμα ποιός είσαι και γιατί μιλάς και για λογαριασμό άλλων? τους εκπροσωπείς ?? ή μήπως τρολάρεις για τους δικούς σου λόγους ???

      Διαγραφή
    2. Πάρε και εμενα και εγκω βοηθηση ΠΦΥ εγκω ινδο γιατρό ξερι χειρομαντια βουντου βελονισμο καπνους σκονες κεφετεριες κλπ θελω και εγκω βοηθηση παρε με !!

      Διαγραφή
  2. Το είδαμε και αυτό. Η ΠΟΣΚΕ στέλνει οδηγίες χρήσεως στον ΠΙΣ και στους Ιατρικούς Συλλόγους !!??

    ΑπάντησηΔιαγραφή