Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

«Κουαρτέτο» δανειστών με απαιτήσεις και στα νοσοκομεία! Τι ζητούν

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αυστηρούς προϋπολογισμούς στα νοσοκομεία που θα τηρούν τις …ευρωπαϊκές προδιαγραφές, απαιτούν εκ νέου οι δανειστές σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr.

Ειδικότερα έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι οι δανειστές επιδιώκουν να εξετάσουν από την αρχή τα κονδύλια που σήμερα διατίθενται στα νοσοκομεία με στόχο τοπεραιτέρω ψαλίδισμά τους.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι λόγω των περιορισμένων κονδυλίων σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν ούτε τα βασικά υλικά για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.

Οι τροϊκανοί πάντως επιδιώκουν- όπως λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr – να εφαρμοστεί ένα νέο πιο διάφανο σύστημα προμηθειών στα υλικά αλλά και γενικότερα στις αγορές που γίνονται στο ΕΣΥ, καθώς εκτιμούν πως ακόμη και τώρα οι προμήθειες γίνονται με ανορθόδοξο τρόπο.

Το πλαίσιο αυτό αναμένεται να εξετάσουν λεπτομερώς όλο το σύστημα χρηματοδότησης των νοσοκομείων ώστε να διαπιστώσουν εάν τηρούνται οι προϋπολογισμοί αλλά και πως γίνεται η διαχείριση των κονδυλίων.

Άλλωστε ήδη έχουν ζητήσει να επισπευσθούν οι διαδικασίες για να ξεκολλήσουν οι διαγωνισμοί στα νοσηλευτικά ιδρύματα ώστε να αγοράζονται φάρμακα και υλικά σε πιο χαμηλές τιμές.

Βέβαια η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να σημειωθεί ότι είναι κάθετα αντίθετη –όπως λένε πηγές στο HealthReport.gr– σε ένα ενδεχόμενο να κουρευτούν περαιτέρω τα χρήματα για την Υγεία, τη στιγμή μάλιστα που τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας δε διαθέτουν πια ούτε βαμβάκι ή απλή ασπιρίνη για να καλύψουν τους ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου