Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Ενημέρωση από Πανελλήνια ένωση ελευθεροεπαγγελμάτων ακτινολόγων

ΠΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ 

"Κατόπιν σχετικών καταγγελιών ασφαλισμένων για επιπλέον χρεώσεις διαπιστώθηκε απόκλιση από τους όρους της σύμβασής σας με τον ΕΟΠΥΥ. Ως εκ τούτου σας γίνεται σύσταση να εναρμονιστείτε με την ισχύουσα σύμβαση του ΕΟΠΥΥ και τις αποφάσεις του Δ.Σ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ αναφορικά με το ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων στην διενέργεια παρακλινικών εξετάσεων και να παρακρατείτε αποκλειστικά και μόνο το ποσό συμμετοχής των ασφαλισμένων όπως αυτό καταγράφεται στο ηλεκτρονικό παραπεμπτικό. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις." 

Αυτό το γράμμα έχει αποσταλεί από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ στα περισσότερα ακτινολογικά εργαστήρια και Διαγνωστικά κέντρα και αφορά στις ψηφιακές Ακτινογραφίες. 

Πράγματι στην αρχική σύμβαση του 2012 ακτινολόγων και ΕΟΠΥΥ υπάρχει όρος ότι εκτελούνται απλές ακτινογραφίες από τα ακτινολογικά εργαστήρια. 

Σήμερα όμως που έχει καθιερωθεί πλήρως η ψηφιακή τεχνολογία σε όλους τους τομείς (ψηφιακή τηλεόραση κ.λ.π) δεν υπάρχουν πια μηχανήματα που να εκτελούν απλές ακτινογραφίες (αυτόματα εμφανιστήρια με υγρά, κασέτες κ.λ.π.) Αντ’ αυτών υπάρχουν πανάκριβα ψηφιακά συστήματα σύμφωνα με τις επιταγές της σύγχρονης ακτινολογίας. Άρα επί της ουσίας. Σήμερα εκτελούνται ΜΟΝΟΝ ψηφιακές ακτινογραφίες από όλα τα ακτινολογικά εργαστήρια και Διαγνωστικά σε όλη την επικράτεια. 

Ο Πρόεδρος 

Θ. Γεωργακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου