Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Την Τρίτη, η πρώτη επίσκεψη της τρόικας στην Αριστοτέλους

24/07/2015 HEALTH VIEW.GR


Άρχισε αντίστροφα να μετρά ο χρόνος για την άφιξη των Θεσμών στο υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η νέα τρόικα θα επισκεφθεί την Αριστοτέλους την ερχόμενη Τρίτη 28 Ιουλίου. Για το λόγο αυτό, ήδη στο υπουργείο Υγείας γίνονται προπαρασκευαστικές συνεδριάσεις. Στο πλαίσιο αυτό συνεδρίασε χθες και η επιτροπή ελέγχου των φαρμάκων και θεραπευτικών πρωτοκόλων όπου συζητήθηκε το θέμα της υπέρβασης της δαπάνης για το πρώτο εξάμηνο του 2015 ύψους 150 εκατομ. ευρώ, ενώ σήμερα συνήλθε και η επιτοπή τιμών.

Όπως ανέφεραν στο Healthview παράγοντες του Υπουργείου Υγείας, η συνεδρίαση της Επιτροπής δεν αφορά σε καμία περίπτωση σε ανακοστολόγηση των τιμών των φαρμάκων αλλά αφορά στην προετοιμασία του υπουργείου ενόψει της επίσκεψης των Θεσμών. Άλλωστε, διευκρίνιζαν, πρόκειται για μια προπαρασκευαστική ομάδα. 

Πάντως σχετικά με τη συνεδρίαση της συγκεκριμένης επιτροπής επικράτησε ένα γενικότερο "αλαλουμ" από το πρωί, αφού από τη μια ο πρόεδρος του ΠΦΣ κος Λουράντος με ανάρτησή του στο fb κάνει λόγο για παράτυπη διαδιακασία και από την άλλη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κος Μπασκόζος διέψευσε ότι ήταν αυτός που συγκάλεσε την επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου