Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Με λουκέτο απειλείται η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Κοζάνης



HEALTH VIEW.GR 
Με λουκέτο απειλείται η Παθολογικής Κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου. Όπως καταγγέλλει - με επιστολή του στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή- ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, η Παθολογική κλινική λειτουργεί με μόνο δύο γιατρούς μετά και την παραίτηση δύο εκ των τεσσάρων Παθολόγων. 

« Τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κλινική κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ύπαρξη και τη συνέχειά της, καθώς, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι ζήτημα χρόνου να κλείσει» σημειώνει ο κ. Ιωαννίδης. Και υπογραμμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάζει και η λειτουργία πολλών ακόμα κλινικών (παιδιατρική, τεχνητός νεφρός, ψυχιατρική κ.λ.π.), τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης. 

Καταλήγοντας ο δήμαρχος επισημαίνει την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η στοιχειώδης και ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου και υπενθυμίζει ότι το Μαμάτσειο εξυπηρετεί τη μεγαλύτερη πόλη και έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και μία ευρύτερη περιοχή με πληθυσμό πάνω από 100.000 κατοίκους.

2 σχόλια:

  1. Ναι κλείνουν νοσοκομεία και ιατρεία, αλλά άνοιξε η ΕΡΤ και προσελήφθησαν και καθαρίστριες με 2600 το μήνα.. Α και να μην ξεχάσω επιστρέφουν και όλοι οι επίορκοι πάλι πίσω στο Δημόσιο, ξέρετε παιδεραστες-δάσκαλοι, εκβιαστές-εφοριακοί, φακελλάκηδες-γιατροί κλπ... Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η προταση του Δημαρχου για προσληψεις μονιμου προσωπικου με τα σημερινα δεδομενα ειναι εκτος τοπου και χρονου και ουσιαστικα νιπτει τας χειρας του.Να δουμε τι θα κανει οταν θα κλεισει η παθολογικη ,δηλαδη το Νοσοκομειο.Το προβλημα επρεπε να εχει λυθει χθες,Τωρα ειναι μαλλον αργα.Αλλα οταν γεμισε ο τοπος απο ανικανους και ιδεοληπτικους ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ για τα προβληματα το μελλον ειναι μαλλον ζοφερο.
    Επιγραμματικα αναφερω ορισμενα μετρα που μπορουν να γινουν αμεσα, αλλιως θα κινδυνευσουν να πεθανουν ανθρωποι,αν δεν εχει γινει ηδη αυτο.
    1.Εκπονηση λιστας ιδιωτων παθολογων απο τον τοπικο ιατρικο συλλογο που θα συνεισφερουν στην ασφαλη εφημερευση της παθολογικης.Θα προηγηθουν οι εχοντες συμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.
    2 Προκυρυξη θεσεων επικουρικων ιατρων , πιθανως ομως να υπαρξει περιορισμενο ενδιαφερον λογω της διαμορφωθεισης καταστασης.
    3 Αμεση καταργηση του υποχρεωτικου αγροτικου, ωστε ενδεχομενως να απελευθερωθουν νεοι ιατροι και να στελεχωθουν οι αδειες θεσεις ειδικευομενων.
    4 Θεσπιση νομου που θα υποχρεωνει ως προαπαιτουμενο την εναρξη ειδικοτητος απο την επαρχια.Ειδαλως πολλες επαρχιακες κλινικες θα κλεισουν.
    5 Επανενωση λειτουργικη ΠΕΔΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ωστε να μπορουν να γινονται ευκολα μετακινησεις ιατρων για την καλυψη κενων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή