Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Πληρώνονται οι εφημερίες στα Κέντρα Υγείας

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Όλες οι λεπτομέρειες

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Έως τις 15 Αυγούστου αναμένεται να εισπράξουν τα οφειλόμενα από δεδουλευμένες εφημερίες του 1ου τριμήνου του 2015, οι γιατροί των Κέντρων Υγείας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ). Πρόκειται για τα Κέντρα Υγείας που ανήκουν στη Περιφέρεια του Πειραιά και των Νησιών του Αιγαίου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, ο 2ος Περιφερειάρχης Υγείας επισκέφθηκε πρόσφατα Κέντρα Υγείας της περιοχής του και διαβεβαίωσε τους γιατρούς ότι θα εισπράξουν τα χρωστούμενα από εφημερίες που αντιστοιχούν στον Ιανουάριο, το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2015.

Οι γιατροί εδώ και καιρό περιμένουν να δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους καθώς είχαν τις διαβεβαιώσεις ότι θα πληρωθούν κανονικά. Ωστόσο λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών δεν είχαν υποβληθεί τα σχετικά έγγραφα ώστε να εκταμιευθούν τα χρήματα.

Είναι ενδεικτικό ότι σε δύο Περιφέρειες (Κρήτης και Μακεδονίας) οι γιατροί έχουν πληρωθεί αυτές τις εφημερίες.

Από την άλλη όμως οι καθυστερήσεις έχουν υπερβεί πλέον κάθε προηγούμενο καθώς τις ημέρες αυτές θα έπρεπε να είχαν καταβληθεί οι εφημερίες του Ιουνίου.

Σε πολλά Κέντρα Υγείας οι γιατροί είναι σε επίσχεση, ανεξάρτητα εάν λόγω επαγγελματικής ευσυνειδησίας εξετάζουν κανονικά τους προσερχόμενους ασθενείς.

Να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι νοσοκομειακοί γιατροί πρόκειται να πληρωθούν τις εφημερίες του 2ου τριμήνου του 2015 δηλαδή του Απριλίου του Μαΐου και του Ιουνίου, είτε στις 15 Αυγούστου είτε το αργότερο στις 27, με βάση τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Αντίστοιχες διαδικασίες αναμένεται να ακολουθηθούν και για τις υπερωρίες του υπόλοιπου προσωπικού νοσηλευτικού , παραϊατρικού κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου