Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Τι αποκάλυψε ο Π. Κουρουμπλής για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που κάνουν επίσχεση υπηρεσιών

Από Νίνα Κομνηνού - ygeia360.gr

Σε επίσχεση υπηρεσιών προχωρούν από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, διεκδικώντας την καταβολή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ και τη σύναψη νέας σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έχει ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, κάτι όμως που διαψεύδει ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Π. Κουρουμπλής μιλώντας τη Δευτέρα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα984» ανέφερε συγκεκριμένα ότι:

« Όποιος φορέας, που εμπλέκεται στο χώρο της υγείας, μας ζητήσει ραντεβού, ενώ παλαιότερα περνούσαν μήνες για να τους δουν οι υπουργοί, εμείς τους βλέπουμε μέσα σε δύο - τρεις ημέρες από το αίτημα. Ουδέποτε ο συγκεκριμένος φορέας μας ζήτησε ραντεβού. Ούτε από εμένα, ούτε από τον αναπληρωτή υπουργό, ούτε από τους αρμόδιους γενικούς γραμματείς, ούτε καν από τον ΕΟΠΥΥ. Τώρα πώς θυμήθηκαν να γίνει μια τέτοια κινητοποίηση και μάλιστα αρχές Αυγούστου είναι ένα θέμα... Ζήτησα από τον αναπληρωτή υπουργό να τους καλέσει και να συζητήσουμε τα θέματα που έχουν και να δούμε τι συμβαίνει και τι μπορεί να κάνει η πολιτεία. Σε ό,τι αφορά στις πληρωμές του Μαρτίου νομίζω ότι θα βρεθεί λύση μέσα στον Αύγουστο. Σε ό,τι αφορά σε αυτά που ζητούν εδώ και τέσσερα - πέντε χρόνια -έστω κι αν τα θυμήθηκαν πολύ αργά-, είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί... Όσον αφορά στα εργαστηριακά, η σημερινή ηγεσία προχωρά σε μια νέα σύμβαση, διότι αυτά τα πάρτι που γίνονταν στο χώρο αυτό πρέπει να σταματήσουν... »

MEDISPIN: ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

8 σχόλια:

  1. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ Ή ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ Ή ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ .
    ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΤΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ ΘΕΛΕΙ 2, ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ. ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ. Ο ΠΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΟΤΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΨΕΥΤΗΣ ΟΥΤΕ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.

      Διαγραφή
  2. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΔΥΟ.ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ Η ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ.ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οσοι γνωρίζουμε τον Πανο ξέρουμε ότι είναι παμπόνηρος. Θα φέρει την καινούρια σύμβαση, θα πάμε έρποντας να την υπογράψουμε, θα περιλαμβάνει τιμές -40% από το κρατικό τιμολόγιο και θα έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2015. Τώρα για το πάρτι, ας πούμε ότι κάποιος δεν προέρχεται από το χώρο μας, αναλαμβάνει υπουργός υγείας, μας επιβάλλει rb/cb 50% με αναδρομική ισχύ, μας επιβάλλει πλαφόν με αναδρομική ισχύ, μας πληρώνει όποτε γουστάρει και εμείς δεν του τρίβουμε τη σύμβαση στα μούτρα, τότε δικαιούται να πιστεύει ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων αισχροκερδούμε. Αυτή είναι η αλήθεια. Όσο καθόμαστε και μυξοκλαίμε και δεν αντιδρούμε αυτή θα είναι η πολιτική του Πάνου και του κάθε Πάνου. Στους φαρμακοποιούς γιατί στέκονται όλοι σούζα? στην πράξη δεν έγινε καμμία μείωση φαρμακευτικής δαπάνης, απλά αυξήθηκε η συμμετοχή του ασφαλισμένου, το δε c/b το τρώνε οι φαρμακευτικές. Απλά γιατί αντιδρούν. Αφού λοιπόν το φάρμακο είναι πιο σημαντικό από το γιατρό ας τα λουστούμε. Στο μεταξύ μην σπρώχνεστε όλοι θα υπογράψετε τη νέα σύμβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκτός των άλλων ο υπουργός υγείας έχει και αμνησία. Τα παλαιά χρέη του ΕΟΠΥΥ τα απαιτουσαμε και τα απαιτούμε απο την ημέρα ίδρυσης του ψεύτο ταμείου. Η πρώτη κινητοποίηση έγινε τον Απρίλιο του 2012. Όσο για το πάρτυ στα εργαστηριακά τα έχουμε καταγγείλει σε συνάντηση μας ως ΔΣ του συλλόγου ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ απο τον Απρίλιο του 2015 στον ίδιο προσωπικά και στον Κο Ξανθο προτείνοντας και συγκεκριμένες λύσεις. Ο Κος Υπουργός όμως καταφεύγει στην γνωστή απο τους προκατόχους του τακτική της γενίκευσης (χαρακτηριστικό αυταρχικών καθεστώτων)ώστε να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα και να φέρει ακόμα χειρότερες συνθήκες συνεργασίας με τα εργαστήρια. Τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η συμπεριφορά του ΝΔΣΥΡΙΖΑ προεδρείου του ΠΙΣ που κατα πάγια τακτική χαϊδεύει με επιστολές και άσφαιρες απειλές τον εκάστοτε υπουργό. Σε αγαστή συνεργασία η διαδύκτιακη εφημερίδα διαλαλεί τις "αποκαλύψεις" του υπουργού. Αποκαλύψεις γεγονότων και πρακτικών που είναι γνωστά σε όλους του κυβερνώντες και διοικούντες απο την εποχή του ΟΠΑΔ. ΩΣΤΟΣΟ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΠΕΔΙΩΞΑΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΑΦΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΑΙΡΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι να σπάει σιγά σιγά το απόστημα, να ακούγεται και καμιά αλήθεια.

      Διαγραφή
    2. ΧΕ------ΑΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ.

      Διαγραφή
  5. ντροπησας κ υπουργε....ουτε βλεπετε ουτε ακουτε κατι αλλο απο τις διαταγες των κυριων σας ....ντροπη αντι να υποτασεσθε στα οβολα που σας πεταξανε αν εχει μεινει κατι ακομα παραιτηθητε.. μοιασατε στον βοριδη αδωνι λοβερδο/κριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή