Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΕΤΑΑ: “Συγγνώμη λάθος”

 - Virus.com.gr

Σε πορτοκαλί συναγερμό βρίσκονται οι φαρμακοποιοί για τα ειδοποιητήρια πληρωμής με τα υπέρογκα ποσά που απέστειλε το ΕΤΑΑ (εδώ), μετά την αποσαφήνιση από τον Πρόεδρο του Φορέα ότι η αρμόδια υπηρεσία έκανε… λάθος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, το μπέρδεμα οφείλεται στη δοκιμή ενός νέου προγράμματος που εφαρμόζεται πιλοτικά, με συνέπεια ένα μέρος από τα ειδοποιητήρια να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ορισμένοι φαρμακοποιοί είχαν λάβει ειδοποίηση πληρωμής ακόμη και για 5.500 ευρώ, όταν το ποσό εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 2.500 ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα σωστά ειδοποιητήρια αναμένεται να εκδοθούν την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016.

Λουράντος: Να μην πληρώσει κανείς αν δεν πάρει το ok από το Σύλλογο

Στο μεταξύ, ο κλάδος τηρεί στάση αναμονής περιμένοντας την επόμενη κίνηση της Διοίκησης του ΕΤΑΑ, αφού εάν δεν υπάρξει κάποιου είδους ρύθμιση, η πληρωμή των εισφορών αναδρομικά είναι πρακτικά αδύνατη.

«Με δική τους αδράνεια επί 1 χρόνο δεν βγήκαν ειδοποιητήρια και έρχονται τώρα και ζητάνε τα οποία κανείς δεν μπορεί να πληρώσει» αναφέρει χαρακτηριστικά στο Virus ο Κωνσταντίνος Λουράντος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), ο οποίος ζητάει να υπάρξουν άτοκες ρυθμίσεις.

Καλεί, παράλληλα, τα μέλη του ΠΦΣ να μην πληρώσουν ούτε ευρώ, μέχρι νεοτέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου