Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 14/7 από εργαζόμενους νοσοκομείων


Healthmag.gr

Επίσχεση εργασίας ξεκίνησαν οι καθαρίστριες του Ευαγγελισμού - επεκτείνεται σε όλους τους απλήρωτους εργολαβικούς εργάτες

Δύο απολύσεις εργολαβικών εργατών που κινητοποιήθηκαν έντονα στην προσπάθεια για πληρωμή των δεδουλευμένων, ανακλήθηκαν μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Ευαγγελισμού.

Εντούτοις, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι τρεις μήνες από καθυστερήσεις της εργολάβου, της πολιτικής ηγεσίας και του ελεγκτικού συνεδρίου που δεν υπογράφουν έγκαιρα τα σχετικά εντάλματα, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" (ΣΕΝΕ).

Με το δεδομένο αυτό, ήδη από την περασμένη Παρασκευή οι καθαρίστριες του νοσοκομείου ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας. Η επίσχεση θα γενικευτεί σε όλους τους εργάτες των συνεργείων που είναι απλήρωτοι.

Επιπλέον, την Πέμπτη 14 Ιουλίου στη 1.30 το μεσημέρι τα σωματεία του Ευαγγελισμού, Αττικού, ΚΑΤ, Αγ. Σάββα κ.ά. νοσοκομείων, πραγματοποιούν στο Υπουργείο Υγείαςσυγκέντρωση.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα.
Μονιμοποίηση όλων όσοι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικοί, 5μηνίτες, εργολαβικοί). Αρνούνται τις ατομικές συμβάσεις.
Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους. Να μην κλείσει καμιά δομή υγείας.
Άμεση επιχορήγηση του Νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό για να μην επαναληφθεί ο εφιάλτης του περασμένου φθινοπώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου