Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Οι μαυρογυαλούροι, αυτοί που τα φάγανε και η έγκυες που φεύγουν από τη Σαντορίνη για να γεννήσουν



Health view.gr 

Πόλεμος έχει ξεσπάσει για το νέο Νοσοκομείο Σαντορίνης που εγκαινίασε πρόσφατο ο πρωθυπουργός, το οποίο αξιωματική αντιπόλιτευση αλλά και ΠΟΕΔΗΝ με ανακοινώσεις τους, το χαρακτηρίζουν βιτρίνα πίσω από την οποία κρύβονται ανοργανωσία και ελλείψεις.

Το υπουργείο Υγείας απαντώντας στην ΠΟΕΔΗΝ όσον αφορά στο χαρακτηρισμό «μαυρογυαλούρο» και στις αιτιάσεις των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία για ακατάλληλες συνθήκες με κρίσιμες ελλείψεις και γιατρούς των 800 ευρώ που κοιμούνται τρεις τρεις, στο κλειστό πλέον Κέντρο Υγείας του νησιού, αναφέρει υπογραμμίζοντας ταύτιση απόψεων μεταξύ ΠΟΕΔΗΝ και ΝΔ.

«Αν θέλει η αξιωματική αντιπολίτευση να ψάξει για «Μαυρογυαλούρους», των οποίων οι συνεργάτες και σύμβουλοι «φάγανε, φάγανε, φάγανε», ας ψάξει στους κόλπους της, όπου σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, έχει πολλές πιθανότητες να ανακαλύψει αρκετούς».

Όσο αφορά τα περιστατικά των εγκύων που δεν ήταν δυνατόν να εξυπηρετηθούν από το νοσοκομείο, το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει τα εξής:

« Το περιστατικό της επιτόκου, που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Κρήτης, όπου και έφερε στον κόσμο το παιδί της με ασφάλεια, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πλήρως ενημερωμένη για το συμβάν, δηλώνει την αμέριστη στήριξή της στους ιατρούς, οι οποίοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης αποφάσισαν με γνώμονα το ιατρικό ιστορικό της επιτόκου, τη διαδικασία, η οποία αποδεδειγμένα παρείχε τη μέγιστη ασφάλεια για τη μητέρα και το νεογέννητο». Το υπουργείο Υγείας διαψεύδει ότι υπήρχαν άλλα περιστατικά εγκύων γυναικών που δεν εξυπηρετήθηκαν και μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία υπογραμμίζοντας ότι κατά τις τρεις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας του εξυπηρετήθηκαν 602 ασθενείς και παραθέτει τα εξής στοιχεία:

Αριθμός επισκεπτών στα Εξωτερικά Ιατρεία 343
Γενικό Ιατρείο 103
Γυναικολογικό 28
Καρδιολογικό 22
Ορθοπεδικό 38
Παθολογικό 51
Παιδιατρικό 31
Οφθαλμιατρικό 2
Χειρουργικό 15
Ακτινολογικό/Υπερήχων 25
Μικροβιολογικό 43
Αριθμός επισκεπτών στα Επείγοντα Περιστατικά 259

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από αυτοψία που διενήργησε, αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) την Τρίτη 19 Ιουλίου, έκανε λόγο για πρωτοφανή προχειρότητα και έλλειψη συντονισμού, σημειώνοντας, ότι το προσωπικό προσλήφθηκε από την ΑΕΜΥ ΑΕ εκτός ΑΣΕΠ με συμβάσεις έτους και αμοιβές 800 ευρώ το μήνα, ενώ η μαιευτική κλινική που εγκωμίασε ο πρωθυπουργός, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι οι γυναίκες της Σαντορίνης θα γεννούν στο νησί τους, αποδείχθηκε πλάνη, αφού την επόμενη των εγκαινίων, μία έγκυος που "το επιχείρησε", διακομίστηκε τελικά στην Κρήτη. Όπως αναφέρουν, το νοσοκομείο διαθέτει μεν γυναικολόγο, αλλά δε διαθέτει Αιμοδοσία και Νεογνολογικό Τμήμα. Το ίδιο ισχυρίζεται η ΠΟΕΔΗΝ, συνέβη με άλλες πέντε γυναίκες έγκυες, που παραπέμφθηκαν σε άλλα Νοσοκομεία.

Η ΠΟΕΔΗΝ μάλιστα λέει, ότι το Νοσοκομείο το χειμώνα θα λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας και μόνο το καλοκαίρι ως Γενικό Νοσοκομείο με αποσπάσεις, νέες συμβάσεις εργασίας προκειμένου να εισπράττουν τα ασφαλιστικά συμβόλαια των τουριστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου