Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΙΣΡόδου: Τρία χρόνια χωρίς άδεια ο μοναδικός ιατρός της Κάσου.



ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ
Medical Association of Rhodes

Ρόδος 25.07.2016

Ασυνέπεια της Β’ Υ.ΠΕ και του Υπουργείου Υγείας

Είναι απορίας άξιον, πως η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κα Όλγα Ιορδανίδου και ο Υποδιοικητής κ. Χαράλαμπος Πλάτσης (Δωδεκανήσιος στην καταγωγή) μπορούν να στερούν την νόμιμη άδεια, ενός άριστου ιατρού επιμελητή Α’ παθολόγου, που εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στις επάλξεις του ιατρικού και υπηρεσιακού καθήκοντος στο ακριτικό νησί της Κάσου, παρέχοντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στους κατοίκους της. 

Κι όμως αυτόν τον εξαίρετο επιστήμονα τον αφήνουν χωρίς κανονική άδεια (3) ολόκληρα χρόνια!

Η κανονική άδεια αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα, η άσκηση του οποίου διασφαλίζει μεταξύ άλλων και την εν γένει απόδοση και παραγωγικότητα του υπαλλήλου. Στην περίπτωση του ιατρού της Κάσου είναι και θέμα Δημόσιας Υγείας πέρα από τα προβλεπόμενα της νομοθεσίας. 

Το παραπάνω αίτιο αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για όσους ειδικευμένους ιατρούς σκέφτονται να στελεχώσουν τα ιατρεία των νησιών μας, με αποτέλεσμα να παραμένουν χωρίς ειδικευμένο ιατρό για πολλά χρόνια. 

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Χάλκη - επτά (7) χρόνια, η Τήλος τέσσερα (4), το Καστελόριζο τέσσερα (4) και τους τελευταίους μήνες η Σύμη, αποδυναμώνοντας έτσι την Π.Φ.Υ στα άγονα νησιά μας.

Ο Ι.Σ.Ρόδου διαμαρτύρεται έντονα για αυτή την συμπεριφορά των διοικούντων, αφού ουσιαστικά τέτοιες πρακτικές υπονομεύουν κάθε είδους προσπάθεια για τη στελέχωση των ακριτικών νησιών μας. 

Ενημερώνουμε ότι για παρόμοιο πρόβλημα πριν μερικά χρόνια, παραιτήθηκε ένας άλλος ειδικευμένος ιατρός που υπηρετούσε στην Κάσο. Επίσης, οι δύο θέσεις ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικό) είναι κενές εδώ και 2 χρόνια. 

Ο ΙΣΡ θα προασπίσει και θα στηρίξει τον ιατρό στο δίκαιο αίτημα του.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες της.

Για τον Ι.Σ.Ρ.

Ο Πρόεδρος                   Ο Γενικός Γραμματέας

Χρήστος Απ. Μαντάς       Ηλίας Ιωάν. Τσέρκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου