Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Έρχονται στην αγορά 600 καινούρια σκευάσματα - Σε ισχύ από σήμερα νέες τιμές φαρμάκων



Σε ετοιμότητα προκειμένου να συνεδριάσουν ακόμη και μέσα στον Αύγουστο βρίσκονται τα μέλη της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων για τα νέα φάρμακα αυτήν την φορά και το δελτίο που θα προκύψει.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου - Onmed.gr

Μιλάμε για τα 600 νέα σκευάσματα που θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά και είναι εγχωρίως παραγόμενα, γενόσημα αλλά και καινοτόμα.

Ήδη ο πρόεδρος της Επιτροπής Τιμών κ.Γιάννης Φίλος βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα, τονίζοντας στο onMed ότι όταν οΕΟΦ θα αναρτήσει την σχετική ενημέρωση με τις προτεινόμενες τιμές και πραγματοποιηθεί η διαβούλευση της διοίκησης του Οργανισμού με τις φαρμακοβιομηχανίες, θα ορίσουμε τις συνεδριάσεις των μελών, ώστε το δελτίο τιμών με τα νέα φάρμακα, να εκδοθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Εν τω μεταξύ ξεκινούν από σήμερα 28 Ιουλίου να ισχύουν οι νέες τιμές στα φαρμακεία μετά το νέο διορθωμένο δελτίο τιμών φαρμάκων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα μέλη της Επιτροπής Τιμών εξέτασαν 488 περίπου ενστάσεις φαρμακευτικών επιχειρήσεων που αφορούσαν σε λάθη τιμολόγησης. Να σημειώσουμε ακόμη, ότι στο σύνολο των φαρμάκων που ανατιμολογήθηκαν σημειώθηκαν μειώσεις.

Το διορθωτικό δελτίο τιμών φαρμάκων περιλαμβάνει νέες τιμές για 6.200 φάρμακα από τα 9.500 που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και η μεσοσταθμική μείωση που προκύπτει, υπολογίζεται σε 3%. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου