Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

ΕΟΠΥΥ: Τι πληρώσαμε μέχρι σήμερα!

Πέμπτη 21 Ιούλιος 2016

Όλες οι λεπτομέρειες
Γράφει: Μαρία Γλένη 
- Health Report.gr

Ούτε τον Ιανουάριο δεν έχει εξοφλήσει πλήρως ο ΕΟΠΥΥ, αλλά όπως φαίνεται δε λείπουν οι πανηγυρισμοί.

Μπορεί να τελειώνει σιγά σιγά ο Ιούλιος, και πολλοί πάροχοι να περιμένουν ακόμη τα χρήματά τους από τον Ιανουάριο, η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ όμως πανηγυρίζει για το κατόρθωμα της.

Άλλωστε ως κακοπληρωτής ο ΕΟΠΥΥ άφησε και απλήρωτους τους γιατρούς για το 2015 και αναγκάζονται τώρα να πληρώνουν και εφορία για υπηρεσίες που δεν εξοφλήθηκαν. Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Σαρώνει» η εφορία τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Και απλήρωτοι και φορολογημένοι»

Σήμερα πάντως ο μεγαλύτερος Οργανισμός Υγείας της χώρας ανακοινώνει …εν χορδές και τυμπάνοις ότι σχεδόν αποπλήρωσε τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Βέβαια κάπου εκεί πρέπει να παρατηρήσει κανείς ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουν εκδοθεί απλά εντολές πληρωμών και το ρευστό δεν έχει φθάσει ακόμη στους δικαιούχους.

Δείτε παρακάτω τι επισημαίνει ο ΕΟΠΥΥ:

Από την 1η έως την 15η Ιουλίου 2016 ενταλματοποιήθηκαν προς πληρωμή υποβολές δαπανών Ιανουαρίου-
Φεβρουαρίου διαφόρων κατηγοριών παρόχων. Έχει ήδη αποζημιωθεί ή έχουν εκδοθεί εντάλματα πληρωμών για τον Ιανουάριο 2016
για το:

• 98% του συνόλου υποβολών των Ιατρικών επισκέψεων
• 99% του συνόλου υποβολών των συμβεβλημένων Φυσικοθεραπευτών
• 97% του συνόλου υποβολών των Κλινικών (υπηρεσίες κλειστής νοσηλείας)
• 85% του συνόλου υποβολών των Κέντρων Αποθεραπείας

Αποκατάστασης (υπηρεσίες ανοικτής νοσηλείας)
• 86% του συνόλου υποβολών των Κέντρων Αποθεραπείας
Αποκατάστασης (υπηρεσίες κλειστής νοσηλείας )
• 93% του συνόλου υποβολών των Μονάδων Χρόνιας Αιμοκάθαρσης -Μονάδων Τεχνητού Νεφρού
• 92% του συνόλου υποβολών των Ψυχιατρικών Κλινικών
• 95% του συνόλου υποβολών των Διαγνωστικών

Αντίστοιχα για τον Φεβρουάριο 2016 έχουν αποζημιωθεί ή εκδοθεί εντάλματα πληρωμών το:

• 86% του συνόλου υποβολών των Ιατρικών επισκέψεων
• 81% του συνόλου υποβολών των συμβεβλημένων Φυσικοθεραπευτών
• 72% του συνόλου υποβολών των Κλινικών (υπηρεσίες κλειστής νοσηλείας)
• 65% του συνόλου υποβολών των Μονάδων Χρόνιας Αιμοκάθαρσης -Μονάδων Τεχνητού Νεφρού
• 63% του συνόλου υποβολών των Ψυχιατρικών Κλινικών
• 71% του συνόλου υποβολών των Διαγνωστικών

Σύμφωνα πάτα με τους …πανηγυρισμούς του ΕΟΠΥΥ, ακολουθούν, μέρα με τη μέρα, πληρωμές, προς τους λοιπούς παρόχους, για το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2016. Η έναρξη των ενταλματοποιήσεων και πληρωμών για το μήναΜάρτιο, αναμένεται έως τις 25/7/16.

11 σχόλια:

  1. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΕΟΠΥΥ νομίζει ότι πληρώνει και οι "πάροχοι" νομίζουν ότι πληρώνονται !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΉΜΕΡΑ ΕΛΕΓΞΑ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΤΟΥ 2016. (ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ 2%(ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ)ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΣ.ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 98% ΠΑΛΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ.ΟΠΟΤΕ ΠΑΡΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΟΠΩΣ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

      Διαγραφή
  4. ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΠΕΡΣΙΜΗ-ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ!!!!!..ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΕΊΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ!!!!..ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ 2016!!!...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ, ΜΑ ΠΟΤΕ ΠΡΙΝ!!!...ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ 2011 ΤΑ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ Η ΜΑΡΜΑΓΚΑ...ΤΑ 10% - ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ- ΤΩΝ ΕΤΩΝ 2012,2013,2014,2015 ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ...ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΜΕΠΡΣΙΜΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΕΝΩ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ,ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να σταματήσει να παίζει με τα νεύρα μας...Είμαστε έξι μήνες απλήρωτοι...Οι υποχρεώσεις τρέχουν...Μας έχουν καταστρέψει...Ας μην προκαλούν και το αίσθημα των γιατρών με φανταστικές πληρωμές και το κυριότερο να μην πανηγυρίζουν και από πάνω...Έλεος πλέον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ντροπή στους δημοσιογράφους που αναμεταδίδουν ψέματα. Παρόλο που το άρθρο ειναι καυστικό για τον ΕΟΠΥΥ η κ. Γλέντι δεν έχει μπει μεν στον κόπο να ρωτήσει πόσοι έχουν πληρωθεί (όχι ενταλματοποιθει) και ποιο ειναι το ποσό που δεν έχει πληρωθεί ακόμα. Καταλαβαίνω οτι οι δημοσιογράφοι πληρώνονται λίγο αλλά και δυο στοιχειώδεις ερωτήσεις δικαιολογούν και το "λειτούργημα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχουν πληρώσει ΔΥΟ μήνες του 2016 και βγάζουν ανακοινώσεις θριάμβου!!!! Ακόμα και ο Βουδούρης, που έχει κριθεί ως ο χειρότερος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ- μέχρι το 2015- ως τέλη Ιουλίου είχε πληρώσει τους γιατρούς τέσσερις μήνες.Αυτό για να αντιληφθούμε το μέγεθος της ανεπάρκειας των Μπερσίμη και Γεωργακόπουλου... Αχ που είναι ο Κοντος.Μας έλειψε η αξιοπρέπειά και η συνέπειά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΕΝΑΣ ΣΤΕΡΕΟΕΛΛΑΔΙΤΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΟΠΥΥ...1 ΠΑΡΟΧΟΣ =ΣΚΛΑΒΟΣ 2 ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΙΤΕ ΜΕ ΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΟΙ13 Η ΠΙΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΔΕΙΣ 4 ΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ Ο ΕΟΠΥΥ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑΥΤΟ 5 ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ 2016 ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΡΩ ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΩ ΓΙΑΤΡΟΣ!!!!ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΠΟΙΟ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ 7 ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΚΟΥΩ ΠΑΝΤΟΥ ΚΛΑΨΕΣ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ??ΔΕΝ ΘΑ ΘΟΡΥΒΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ??ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (ΑΔΕΙΑ) ΟΛΟΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δείρε με και βαλάντωσέ με!!!!! Αυτό πρέπει να είναι η προμετωπίδα των παρόχων του ΕΟΠΥΥ. Μόνο έτσι θα πάνε μπροστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή