Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Απειλές γιατρών για μαζικές αποχωρήσεις από τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ




Για μαζική αποχώρηση γιατρών από τη σύμβαση που έχουν υπογράψει με τον ΕΟΠΥΥ, «προειδοποιεί» η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, διαμαρτυρόμενη για τη μη αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών που χρονολογούνται ακόμα και πριν από το 2011. Η Ενωση κάνει λόγο για «σιγήν ιχθύος» εκ μέρους των αρμοδίων για το χρονοδιάγραμμα απόδοσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πρώην ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ (αφορούν το διάστημα πριν από τις 31/12/2011), σημειώνοντας ότι είναι ορατός ο κίνδυνος παραγραφής τους στο τέλος του έτους. Και υπενθυμίζει ότι εκκρεμεί ακόμα η πλήρης εκκαθάριση των ενταλμάτων του ΕΟΠΥΥ που εκκρεμούν από το 2012 έως το 2015. (Ο Οργανισμός έχει πληρώσει το 90% των οφειλών ως προκαταβολή). Η Ενωση καταλήγει: «Η οικονομική κατάσταση των ιατρείων είναι επισφαλής, με κίνδυνο μαζικής αποχώρησης των γιατρών από τη σύμβαση. Απαιτούμε την άμεση απόδοση από τον ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς των χρηματικών ενταλμάτων που αφορούν τις εκκαθαρισμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές των πρώην ταμείων που εκκρεμούν από το 2010, καθώς και του 10% των ενταλμάτων του ΕΟΠΥΥ που εκκρεμούν από το 2012».

Η Ενωση διαμαρτύρεται και για την καθυστέρηση αποπληρωμής οφειλών από ιατρικές επισκέψεις του Φεβρουαρίου 2016, προσθέτοντας ότι είναι ήδη ληξιπρόθεσμος και ο Μάρτιος 2016.

Πάντως, σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, η πρώτη εκκαθάριση υποβολών των παρόχων εξελίσσεται με επιτυχία, και σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, έχουν ήδη αποζημιωθεί και εκδοθεί εντάλματα πληρωμών για ιατρικές εξετάσεις στο 98% των υποβολών Ιανουαρίου 2016 και στο 86% του συνόλου υποβολών για τον Φεβρουάριο 2016. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, έως τη Δευτέρα θα έχουν ξεκινήσει η ενταλματοποίηση και οι πληρωμές για τον μήνα Μάρτιο 2016.

Εν τω μεταξύ, σε διάψευση των καταγγελιών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για την ελλιπή λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης, με παράδειγμα τη διακομιδή έξι εγκύων γυναικών σε άλλα νοσοκομεία, προχώρησαν χθες το υπουργείο Υγείας και η αρμόδια ΑΕΜΥ Α.Ε. Οπως αναφέρουν, διακομιδή έγινε μόνο σε μία επίτοκο, με γνώμονα το ιατρικό της ιστορικό, και προσθέτουν ότι τις πρώτες τρεις ημέρες λειτουργίας του, το νοσοκομείο εξυπηρέτησε 602 πολίτες εκ των οποίων 259 στα επείγοντα, ενώ αντιμετωπίστηκαν πέντε περιστατικά τα οποία εάν δεν υπήρχε το νοσοκομείο θα διακομίζονταν σε άλλες δομές.

Με αφορμή τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, η Ν.Δ. χαρακτηρίζει τα εγκαίνια του νοσοκομείου ως «φιέστα φτηνής προπαγάνδας» και σημειώνει ότι «ο κ. Τσίπρας διεκδίκησε και κέρδισε επάξια τον τίτλο του Μαυρογιαλούρου». «Αν θέλει η αξιωματική αντιπολίτευση να ψάξει για “Μαυρογιαλούρους” των οποίων οι συνεργάτες και σύμβουλοι “φάγανε, φάγανε, φάγανε”, ας ψάξει στους κόλπους της», ήταν η απάντηση του γραφείου του αναπλ. υπουργού Π. Πολάκη.

Καθημερινή

Πηγή:www.dimokratiki.gr

11 σχόλια:

  1. αντε ΤΟ ΛΕΩ ΧΡΟΝΙΑ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ.ΦΥΓΕΤΕ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΑΤΑΝΕ ΚΡΑΤΟΣ-ΑΣΘΕΝΕΙΣ-ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.ΤΟ ΞΕΡΩ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ Κ.ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ ΔΕΝΘΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΤΥΠΑΩ ΤΗ ΡΙΖΑ ΤΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΑΚΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΙΛΙΑ.ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΒΟΥΤΗΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι συγκυρίες σου έδωσαν το δικαίωμα να μιλάς ετσι ποιος ξέρει τι στήριξη έχεις

      Διαγραφή
    2. συγκυριες?οχι ειμαι καθαρος ΙΔΙΩΤΗΣ.εσυ μπορεισ/

      Διαγραφή
    3. Ιδιώτης επειδή το επιτρέπουν οι συγκυρίες
      Πόσοι ιδιώτες σε μια περιοχή έκλαιγαν και στη άλλη θησαύρισαν

      Διαγραφή
    4. Πόσοι γιατροί έκλαψαν σε μια περιοχή για τα χρονια τους που πήγαν χαμένα ενώ άλλου θησαύρισαν και έγιναν υπερόπτες
      Άλλαξαν οι γνώσεις τους;

      Διαγραφή
  2. Δεν υπαρχει καμια περιπτωση να φυγουν γιατροι απο τον ΕΟΠΥΥ.Υπαρχει πολυ μεγαλο προβλημα και οι αρμοδιοι επωφελουνται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο εοπυυ πρεπει να εκμοντερνιστει και να βαλει μεσα και το νεο γιατρο που παλευει καθημερινα να μη μεταναστευσει εξωτερικο. αν παραμεινει ως εχει, οδηγειται σε αργο θανατο και κλεισιμο και τοτε κανεις δε θα χει κατι να φωναζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστο και σοφο

      Διαγραφή
    2. ΜΠΑΧΑΛΟ , Ο ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ Ο ΑΛΛΟΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ.
      ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΕΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ, ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ?

      Διαγραφή
  4. Ξερω εγω κατι καθαρους ιδίωτες με μια περιουσια απο την μανα τους και τον πατερα τους!!! Καλα ωρες ωρες νομιζω ότι μερικοι δεν εχουν καταλαβει τι τους γινεται. Σωστα ειναι κανεις στη συμβαση του ΕΟΠΥΥ και σωστα διαμαρτυρεται για τα δεδουλευμενα του. Τωρα αν πηγαινεις στο ιατρειο σου για χομπυ εχοντας χαρτί απο τη μαμα και τον μπαμπα σωστα και συ δεν θες τον ΕΟΠΥΥ. Αρα ολοι σωστα πραττουμε και γιαυτο τιποτε δεν παει μπροστα. Και ο κοσμακης δυσκολευεται να βρει γιατρο δωρεαν (ετσι τον μαθανε) και οι δημοσιες υποδομες δεν εξυπηρετουν και στη Ελλαδιτσα του χρεους όλοι θα κανουμε υπομονη. Αλλα να δουμε και καμια επενδυση, μειωση ανεργίας. Οχι ολο φορους και μειώσεις μισθων και συνταξεων. Εως τοτε εχει ο θεος και ο ΕΟΠΥΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. MIA DEN EIXA,OYTE POLITIKO-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΛΠ ΜΕΣΟ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΙΖΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΡΕ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.ΧΕΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΨΑΞΤΕ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Η ΕΠΑΡΧΙΑ.Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ -ΜΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ- ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.Η ΑΘΗΝΑ ΠΕΘΑΝΕ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕ

      Διαγραφή