Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Για 6 μήνες ακόμη οι μετακινήσεις γιατρών- προσωπικού που άλλαξαν νοσοκομείο ή ΠΕΔΥ!

Δευτέρα 25 Ιούλιος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
- Ηealth Report.gr

Παρατείνονται οι μετακινήσεις ιατρών και προσωπικού που μετακινήθηκαν εκτός του νοσοκομείου τους ή του ΠΕΔΥ

Ειδικότερα με βάση τροπολογία του υπουργείου Υγείας που εντάχθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, παρατείνονται οι μετακινήσεις γιατρών και προσωπικού εντός Υγειονομικών Περιφερειών αλλά και όσων μετακινήθηκαν σε άλλη Υγειονομική Περιφέρεια μέχρι το τέλος του χρόνου (31/12/16).


Γιατροί και προσωπικό με βάση τον πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε (παράλληλο πρόγραμμα) μπορούν να μετακινούνται ακόμη και εκτός Υγειονομικής Περιφέρειας προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.

Έτσι σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Υγείας οι συμβάσεις για τις μετακινήσεις που έληξαν ή λήγουν από τις 30.6.2016 και μετά παρατείνονται αυτοδικαίως έως τις 31.12.2016.

Πάντως λόγω των τεράστιων κενών στα νοσοκομεία, συχνά πυκνά γίνονται και μετακινήσεις άρον άρον και από τα ΠΕΔΥ, χωρίς να υπολογισθεί ότι οι πρωτοβάθμιες Μονάδες απογυμνώνονται πλήρως από προσωπικό. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Άρον άρον μετακινήσεις από το ΠΕΔΥ στα νοσοκομεία! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι»

Όπως φαίνεται πάντως η …τράπουλα στο σύστημα Υγείας θα συνεχίζει να ανακατεύεται μέχρι να οριστικοποιηθούν οι ακριβείς ελλείψεις σε κάθε δομή ανά την Ελλάδα.

Άλλωστε ολοκληρώθηκε ο περιβόητος χάρτης Υγείας που είχε ξεκινήσει να δημιουργείται εδώ και πάνω από μία δεκαετία και έτσι θα είναι πλέον δυνατόν να καταγράφονται οι ελλείψεις σε γιατρούς και προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου