Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Νέες συμβάσεις για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ το 2018! Όλες οι πληροφορίες

Πέμπτη 26 Οκτώβριος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Από το νέο έτος θα πρέπει να περιμένουν τις νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ οι συμβεβλημένοι γιατροί.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως παρότι ένα σχέδιο για νέες συμβάσεις είναι ήδη έτοιμο, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πιθανότατα θα περιμένει να διαπιστώσει τι θα γίνει με τις νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), πριν ανακοινώσει στους ιδιώτες γιατρούς τις αποφάσεις τους.

Οι ίδιες υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr πως θα πρέπει να διερευνηθεί πρώτο το ζήτημα της στελέχωσης όλων των ΤΟΜΥ, ώστε να εξακριβωθούν τα κενά που θα προκύψουν και αυτά να καλυφθούν από ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Τα μαντάτα πάντως δεν είναι και πολύ καλά για τους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ καθώς όπως ήδη έχει προαναγγελθεί, οι συμβάσεις θα είναι μεν περισσότερες θα αφορούν περί τους 7000 ιδιώτες γιατρούς, όμως οι αμοιβές θα είναι κατά πολύ κουρεμένες.

Το νέο σενάριο μάλιστα που περιγράφει πάγια αντιμισθία με μεγάλο όμως αριθμό ασθενών και σε συγκεκριμένο και διευρυμένο ωράριο, δεν αναφέρει πάνω από 1400 ευρώ το μήνα. Στο ποσό αυτό θα πρέπει να σκεφτεί κανείς τις καθυστερήσεις που έχουν στις πληρωμές οι γιατροί, τις υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές αλλά και τις μεγάλες φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές τους.

Στο μεταξύ όμως θα ξεκινήσει σιγά σιγά σε λίγο καιρό η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των γιατρών. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Ξεκινούν οι συζητήσεις για τις νέες συμβάσεις γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Όλα τα σενάρια»

Άλλωστε οι συζητήσεις αναμένεται να διαρκέσουν αρκετό καιρό μέχρι να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές, ενώ ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές για το θέμα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

18 σχόλια:

  1. Επιτέλους να ανοιξουν οι νεες συμβασεις. Οι περισσότεροι ιατροι που δεν πρόλαβαν να μπουν , θα μπορέσουν να ξαναδουλέψουν.Οι ιατροί παρακαλανε να μπουν στον ΕΟΠΥΥ . Μακάρι να ανοίξουν οι συμβάσεις γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΡΑΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙς ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΕΟΠΥΥ,ΟΡΕ ΚΑΤΑΝΤΙΑ.ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ

      Διαγραφή
    2. 10.19 Εσύ στην Ελληνοφρένεια δουλευεις;

      Διαγραφή
    3. Οι ιατροί παρακαλάνε να μπουν στον ΕΟΠΥΥ?
      Κάνεις λάθος φίλε μου. Όλοι όσοι είναι ήδη στον ΕΟΠΥΥ είναι αγανακτισμένοι κι έτοιμοι να φύγουν.
      Δεν ξέρω τι "Γη της Επαγγελίας" πιστεύεις ότι είναι και την έχεις εξιδανικεύσει αλλά δεν είναι έτσι.

      Το πρόβλημα τότε είναι ότι μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι σαν κι εσένα, και άλλο που δε θέλουνε αυτοί να βασίσουν το δωρεάν σύστημα υγείας που ονειρεύονται στις πλάτες σας.
      Αν μπεις στον χρΕΟΠΥΥ και μοιράζεσαι με περισσότερους την νέα μικρότερη πίτα του 2018 θα πεις το ψωμί ψωμάκι και τα 2€ καθαρά που θα παίρνεις ανά 15 λεπτά ανλα ασθενή, δε θα σου φτάνουν ούτε για τα λειτουργικά σου έξοδα.

      Διαγραφή
    4. αν οι υπολοιποι ιατροι που δεν εχουν εοπυυ κανουν συμβασεις, ολος ο κοσμος θα συνταγογραφει δωρεαν . Θα τελειωσει η εκμεταλευση του ασφαλισμένου απο τους ποιστοποιημένους ιατρούς που χρεωνουν 5 η 10 ευρω. Αν περιμένεις να πλουτισεις απο την ιατρική αλλαξε επάγγελμα.

      Διαγραφή
  2. Δεν σας το γραφα πιο πριν να επικεντρωθείτε στις νέες συμβάσεις πείνας που έρχονται?

    Στο δικό σας σβέρκο θα στηρίζεται η δήθεν δωρεάν δημόσια υγεία.

    Οι συμβεβλημένοι γιατροί θα είναι οι σύγχρονοι σκλάβοι που θα τραβάνε τα κουπιά στη γαλέρα.

    Τα χειρότερα έρχονται. Και σας αξίζουν γιατί τόοοσο καιρό ανεχόσασταν τα πάντα και δεν ξέρατε να διεκδικήσετε τα δίκαιά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί νοιαζεστε εσεις οι μη εοπυτες για εμας τους εοπυτες?
      Εμείς θέλουμε να δουλευουμε σαν σκλαβοι.

      Διαγραφή
    2. μη δινετε συμβουλες , εμεις θα πρέπει να σας κρίνουμε.
      Αυτη την στιγμή ο απλος λαος εξυπηρετειται απο τους ΕΟΠΥΤΕΣ.
      Εμένα προσωπικά δεν με πειράζει που δουλεύω και δεν αμοίβομαι.

      Διαγραφή
  3. ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ.
    ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΟΠΥΥ.ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΗΔΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΚΑΝ ΑΙΤΗΣΗ.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΟΠΥΥ Ή ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ.
    ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ ΕΥΘΕΩΣ ΑΝΤΕΧΕΤΕ?(ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΟΠΥΥ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω έφυγα από τον ΕΟΠΥΥ το 2015 (καρδιολόγος) και βρήκα την υγειά μου. 50-70 η επίσκεψη συν υπέρηχους κλπ όπου χρειάζεται.
    Ξαναπροσέλαβα και τη γραμματέα μου, που χα αναγκαστεί να τη σταματήσω γιατί δεν έβγαινε. Ζωντανή απόδειξη για το αντίθετο απο αυτό που υποστηρίζεις. Όπως και πολλοί πολλοί άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς είμαστε πολλοί(οι Γιατροί εννοώ )και οι εκάστοτε απο την συμμορία των 300,μας κάνουν ότι θέλουν.Εις υγείαν των κορόιδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ............ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΟΠΥΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ CLAWBACK REBATE ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΣΕΙς ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ..............ΕΙΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ????????????????????????ΑΛΛΑ ΠΟΥ 200 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΘΕΜΗΝΑ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΝΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΕΙ ΔΩΕΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ( ΒΛΕΠΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΙΣΩΣ) ,ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ,ΜΑΥΡΑ ΚΛΠ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΚΡΥΓΟΡΩ...................<> ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ........ΚΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΕΓΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΦΙΕΡΩΝΕΝΟ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΗ :Φέρτε μ’ ένα μαντολίνο
    για να δείτε πως πονώ
    κι ύστερα θα γίνω κρίνο
    κι ύστερα πια θα χαθώ
    Τι με νοιάζει κι αν χαθώ
    αφού θα `χω γίνει κρίνο
    φέρτε μ’ ένα μαντολίνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν καταλαβαίνω τη φόρτιση.Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα, αφού υπάρχουν πρόθυμοι να εξετάζουν όλους τους ασθενείς με 1400 το μήνα είναι τουλάχιστον βλακεία του Υπουργείου να πληρώνει 2000 για 200.
    Προφανώς και υπάρχουν αρκετοί φτασμένοι συνάδελφοι που πληρώνουν τη γραμματέα και το ΙΚΑ της με τα λεφτά του ΕΟΠΥΥ και θα προτιμήσουν να την απολύσουν παρά να βλέπουν με αντιμισθία το σύνολο των ασθενών.Επίσης σε ένα χρόνο από τώρα θα μιλάμε για μια άλλη Ελλάδα με παντελώς απρόβλεπτες δημοσιονομικές συνέπειες αν όχι και υπόσταση.Οπότε όποιος θέλει ας παραιτηθεί, όποιος θέλει ας κάνει αίτηση. Ο καθένας μας είναι διαφορετική περίπτωση και οι άκομψες κατινιές μας μειώνουν συνολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν χρειάζεται να κάνεις σύμβαση , βάλε 5 ευρώ την επίσκεψη - εξέταση γραψ' το απ' εξω στη ταμπέλα και θα έχεις δουλειά. ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σ.Α.Ν.Ο. φατε πλουσιο σανο. τιποτα δεν θα αλλαξει απλα πρεπει να πεισουν τους ιατρους να πανε στα ΤΟΜΥ οποτε τους τρομαζει για να τρεξουν εκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή