Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Απειλούνται με λουκέτο ιατρεία και μικροβιολογικά εργαστήρια



Ι.Σ.Μ για τον ΕΟΠΥΥ: Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι

Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι. Λένε χαρακτηριστικά οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΟΠΥΥ γιατροί στο νομό Μαγνησίας.Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα καλούνται να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ λόγω του συμψηφισμού στον οποίο τους επιβάλει ο ΕΟΠΥΥ για υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές rebate και claw back για το διάστημα 2012-2015.

Παρότι ο Οργανισμός τους χρωστά για υπηρεσίες που παρείχαν από το 2010, χωρίς να υπολογίσει κανείς ότι και για το 2017 έχουν εισπράξει ελάχιστους μήνες, έρχεται τώρα και με αλχημείες και υπολογισμούς με ολιγάριθμους όχι μόνο δεν τους χρωστά αλλά βγαίνουν χρεωμένοι οι γιατροί.



Για τα χρήματα που τους ζητούνται να επιστρέψουν θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τα κουρέματα που έγιναν στις τιμές των εργαστηριακών εξετάσεων και άγγιξαν το 70%. Απώλεια δραματική για τον κλάδο.Μάλιστα στους γιατρούς ετέθη και το εκβιαστικό δίλλημα να αποδεχθούν την πρόταση του ΕΟΠΥΥ εντός τριών ημέρων.

Όλοι οι φορείς με επιστολές τους αλλά και ανακοινώσεις ζητούν να δοθεί παράταση στο χρόνο αλλά και να επιτραπεί στους γιατρούς που οφείλουν, να τα αποπληρώσουν σε 120 δόσεις όπως άλλωστε γίνεται και με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Η παράταση της προθεσμίας πάντως θα δώσει τη δυνατότητα σε κάθε γιατρό να μπορέσει να ελέγξει όλα τα στοιχεία που του απεστάλησαν από τον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να αποδεχθεί το συμψηφισμό ή να προσέλθει στην αρμόδια ΠΕΔΙ, προκειμένου να επισημάνει σφάλματα για υπολογισμό και να εκθέσει τις επιφυλάξεις του.

Ο ΕΟΠΥΥ πάντως φαίνεται πως προχωρά στην αιφνίδια προειδοποίηση των γιατρών για συμψηφισμό καθώς οι θεσμοί διαπίστωσαν ότι δεν είχε εισπράξει όλες τις εκπτώσεις και τις επιστροφές από παρόχους και κυρίως μεγάλους. Η πρόταση του Οργανισμού μιλά μάλιστα για 12 δόσεις. Ωστόσο στην περίπτωση αυτή ιατρεία και εργαστήρια θα κληθούν να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ σε μικρό χρονικό διάστημα γεγονός που δεν αποκλείει να υπάρξουν και λουκέτα.

1 σχόλιο:

  1. Λέει ο ένας γιατρός στον άλλο:
    - Άκουσα ότι κλείνεις το εργαστήριό σου. Ώστε βάζεις λουκέτο...

    Και του λέει ο άλλος:
    - Μπααα. Που λεφτά για λουκέτο!

    8-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή