Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Σε συναγερμό οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ για την υποβάθμιση του Οργανισμού! Τι σχεδιάζουν

Τρίτη 24 Οκτώβριος 2017

Στις επάλξεις βρίσκονται οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ μετά τη δημοσιοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος που υποβαθμίζει τον Οργανισμό.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναβρασμό καθώς θεωρούν ότι η εφαρμογή των άρθρων του Προεδρικού Διατάγματος που αιφνιδιαστικά ανακάλυψαν και οι ίδιοι, περιορίζει την αυτονομία του ΕΟΠΥΥ και τον καθιστά πλήρως ελεγχόμενο από το υπουργείο Υγείας.

Άλλωστε όπως αποκάλυψε στο αποκλειστικό του ρεπορτάζ το HealthReport.gr, με τις ρυθμίσεις που προωθήθηκαν αθόρυβα και χωρίς να γνωρίζει σχεδόν κανείςτίποτε, ο Οργανισμός ενσωματώνεται ουσιαστικά σε αυτόνομο τμήμα του υπουργείου Υγείας, από όπου και θα περνούν όλες οι αποφάσεις. Διαβάστε ΕΔΩ τι αποκάλυψε το HealthReport.gr: “Αποκλειστικό: Τέλος ο αυτόνομος ΕΟΠΥΥ! Όλες οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας”

Ο Σύλλογος των Εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ έχει συγκαλέσει Γενική Συνέλευσηώστε να ληφθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις, ενώ ήδη σχεδιάζονται βήμα προς βήμα όλες οι αντιδράσεις.

Παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχείρησε με ανακοινώσεις της να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να διαψεύσει τα όσα έρχονται στον ΕΟΠΥΥ, οι εργαζόμενοι είναι προετοιμασμένοι για τα χειρότερα.

Φοβούνται πως η άμεση εφαρμογή των ρυθμίσεων οι οποίες περιορίζουν τις αρμοδιότητες του ΕΟΠΥΥ, μπορεί και να καταστήσουν αμφίβολο ακόμη και τον αριθμό των σημερινών θέσεων εργασίας. Διαβάστε ΕΔΩ τι υποστήριξε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας: «Ανακοινώσεις της τελευταίας στιγμής για να σωθεί η τιμή του ΕΟΠΥΥ! Τι υποστηρίζει το υπ. Υγείας»

Ωστόσο οι εξελίξεις τρέχουν και οι εργαζόμενοι ζητούν άμεσα απαντήσεις για το τι και πως θα εφαρμοσθεί τελικώς στον ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου