Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Απόφαση “βόμβα” για τους επικουρικούς γιατρούς!

Νέο “πλήγμα” για την κυβέρνηση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο έκρινε ως αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών για διάστημα μεγαλύτερο των 24 μηνών.

Η απόφαση εκδόθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά αποκαλύφθηκε μόλις πρόσφατα, έπειτα από την άρνηση μίας σειράς παρέδρων να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής των επικουρικών γιατρών, που η θητεία τους ανανεώθηκε με τον ν.4486/17 μέχρι τις 31-12-2018.


Αφορμή για την έκδοση της εν λόγω απόφασης αποτέλεσε η αμφισβήτηση της νομιμότητας των δαπανών για την πληρωμή εφημεριών 3 μηνών του 2016, σε επικουρικούς γιατρούς του ΑΧΕΠΑ.

Για την ΟΕΝΓΕ, επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά η αθλιότητα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

“Με την απόφαση του κλιμακίου του Ι τμήματος του ελεγκτικού συνεδρίου ανοίγει ο ασκός του Αιόλου” προειδοποιεί η Ομοσπονδία, αφού αμφισβητείται όχι μόνο η πληρωμή αλλά και το δικαίωμα στη δουλειά εκατοντάδων επικουρικών γιατρών που εργάζονται για περισσότερους από 24 μήνες στην ίδια θέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πληρωμές των εφημεριών έχουν ήδη “παγώσει” στο Νοσοκομείο Λασιθίου, στο ΠΑΓΝΗ και στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Κρήτης.

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό αν λάβει κανείς υπόψη ότι η λειτουργία του ΕΣΥ βασίζεται εν πολλοίς στους γιατρούς αυτούς, αφού οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προχωρούν εξαιρετικά αργά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντικαταστήσουν ούτε τις αποχωρήσεις από το σύστημα. Εάν, επομένως, δεν βρεθεί άμεσα λύση το αφήγημα της Αριστοτέλους για τη σταθεροποίηση του συστήματος δεν θα μπορεί να συνεχίσει να το υπερασπίζεται ούτε η πολιτική ηγεσία.

3 σχόλια:

  1. Πραγματικά θα ήθελα να μάθω από που προέρχονται αυτές οι πληροφορίες και ποία είναι αυτή η απόφαση που πάρθηκε τον προηγούμενο Σεπτέμβρη και τώρα ξαφνικά την βάζουν σε εφαρμογή... Και αν ναι γιατί το στέλνουν στο ελαστικό αυτοί οι παρεδροι προς ερώτηση και δεν εφαρμόζουν άμεσα την απόφαση..... Καλημέρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ παιδί μου να ξανανψηφίσεις Συριζανέλ, σου αξίζει

      Διαγραφή
  2. ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή