Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΦΣΑ: Επιστολή σε Μπερσίμη για τα προβλήματα του eΔΑΠΥ



Στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη απευθύνεται για ακόμη μία φορά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (Φ.Σ.Α., αναφορικά με τα νέα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με την επαναλειτουργία του eΔΑΠΥ.

Onmed.gr

Σημειώνεται εδώ ότι το eΔΑΠΥ άνοιξε μόνο για την καταχώριση των γνωματεύσεων που έχουν εκτελέσει οι φαρμακοποιοί από την 1η Οκτωβρίου έως τις 22 του ίδιου μήνα, ενώ η αναβάθμισή του δεν έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τους κ. κ. Κων. Λουράντο και κ. Ηλ. Γιαννόγλου, που υπογράφουν την επιστολή ως πρόεδρος και γραμματέας του Φ.Σ.Α., τα προβλήματα που απαιτούν άμεση λύση ή διευκρίνιση είναι τα εξής:

- Κατά την εκτέλεση των γνωματεύσεων, όταν το σύστημα δεν λειτουργούσε, οι φαρμακοποιοί εκτελούσαν χωρίς να γνωρίζουν εάν ο ασφαλισμένος ανήκει στους ανασφάλιστους, οπότε και δεν δικαιούταν αναλώσιμα σακχαρώδη διαβήτη.

- Κατά το ίδιο διάστημα εκτελέστηκαν γνωματεύσεις χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν μέσω ηλεκτρονικού συστήματος αν ο ασφαλισμένος έχει ξαναπάρει κάποια προϊόντα από τις γνωματεύσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, οπότε και δεν δικαιούνταν άλλα υλικά.

- Το σύστημα δεν επιτρέπει εκτέλεση γνωμάτευσης σε σκευάσματα ειδικής διατροφής, όταν το συνολικό ποσό της γνωμάτευσης είναι μεγαλύτερο των 400 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ. Ωστόσο, το ανώτερο ποσό αποζημίωσης αυτών των γνωματεύσεων είναι 400 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ. Αυτή η αστοχία του συστήματος πρέπει να διορθωθεί άμεσα.

Ο Σύλλογος τονίζει ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να αποζημιώσει εξ ολοκλήρου όλες τις γνωματεύσεις με προβλήματα οφειλόμενα σε πληροφορίες που δίνονται μόνο μέσω του eΔΑΠΥ, καθώς η ευθύνη για τη μη λειτουργία του συστήματος και τη σωστή και έγκαιρη πληροφόρηση των φαρμακοποιών για τις εκάστοτε διαφοροποιήσεις του ΕΟΠΥΥ δε πρέπει να βαρύνουν τους φαρμακοποιούς.

Πηγή: Φαρμακευτικός Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου