Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Ιλαρά: Έκτακτη εισαγωγή εμβολίων από την MSD - 326 τα κρούσματα στην Ελλάδα



Σε έκτακτη εισαγωγή συσκευασιών εμβολίων ιλαράς προχωρά η MSD, η εταιρεία που διακινεί το τριπλό εμβόλιο κατά της ιλαράς, της παρωτίτιδας και της ερυθράς, το MMRVaxPRO.

Οnmed.gr

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, έχει εξασφαλίσει την εισαγωγή ξενόγλωσσων συσκευασιών του συγκεκριμένου εμβολίου, προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση στη χώρα, τα οποία αναμένεται να διατεθούν στην αγορά από τις αρχές Νοεμβρίου.

Οι συσκευασίες αυτές περιλαμβάνουν 1 φιαλίδιο κόνεως και 1 φιαλίδιο διαλύτη ποσότητας 0,5ml. Η κόνις για ενέσιμο εναιώρημα που περιέχεται σε φιαλίδιο μίας δόσης πρέπει να αναμειχθεί με το διαλύτη που παρέχεται στη συσκευασία.

Η εταιρεία επισημαίνει ότι σε αυτές τις συσκευασίες δεν περιλαμβάνονται σύριγγες και βελόνες, άρα συνιστάται η προμήθεια σύριγγας των 2,5ml (κατά προτίμηση) και 2 βελόνων μεγέθους ανάλογου της σωματικής ανάπτυξης του εμβολιαζόμενου.

Ιδανικά προτείνονται:

- για παιδιά έως 10 ετών: διαμέτρου 25G και μήκους 25mm

- για εφήβους & ενήλικες: διαμέτρου 23G και μήκους 25mm

- για παχύσαρκους ενήλικες: διαμέτρου 21G και μήκους 38mm.

Οι συσκευασίες που θα διατεθούν, θα φέρουν εξωτερικά το εγκεκριμένο ελληνικό Φύλλο Οδηγιών Χρήσης δεμένο με λαστιχάκι, στο οποίο θα αναφέρονται οι οδηγίες ανασύστασης.

Θάνατος από ιλαρά

Εν τω μεταξύ όπως έγινε χθες γνωστό, ένα βρέφος Ρομά μόλις 11 μηνών, το οποίο μολύνθηκε και νόσησε από τον ιό της ιλαράς κατέληξε λόγω σηψαιμίας.

Πρόκειται για ένα πολύ βαρύ περιστατικό για την υγειονομική εικόνα της Ελλάδας, το οποίο στέλνει το μήνυμα πως η ιλαρά είναι ήδη εδώ και πολύ καιρό, απειλώντας σοβαρά τη δημόσια υγεία και πως η μοναδική ασφαλής ασπίδα, είναι ο εμβολιασμός.

Την τελευταία εβδομάδα στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, δηλώθηκαν 42 κρούσματα ιλαράς, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 326.

1 σχόλιο:

  1. ΤΑ 100.000 ΕΜΒΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ; ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΔΙΔΕΙ FAKE NEWS ; ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΟΝΕΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή