Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

ΠΟΣΚΕ: Ανάκληση οδηγίας του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τις ιατρικές επισκέψεις

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
(ΠΟΣΚΕ)

ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 12,ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Τ.Κ 16346
ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854
Email: poske2013@gmail.com

Δνση Επικοινωνίας : Χαρ.Τρικούπη 12 Ηλιούπολη

Αθήνα 03/10/2017

Προς: ΕΟΠΥΥ

Υπ’όψιν: Προέδρου ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμη Σωτήριου

ΘΕΜΑ: Ανάκληση οδηγίας του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τις ιατρικές επισκέψεις 

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Σε συνέχεια των επιστολών μας από 26/6/2017 (πατήστε εδώ) και 19/8/2017 (πατήστε εδώ) ΖΗΤΟΥΜΕ άμεσα την ανάκληση της οδηγίας του ΕΟΠΥΥ στις 23/6/2017 και στις 22/8/2017 που αφορά τις ιατρικές επισκέψεις ασφαλισμένων του οργανισμού.

Όπως είχαμε αναφέρει και στις επιστολές μας η ανωτέρω οδηγία είναι αντίθετη στους κανόνες ιατρικής δεοντολογίας αφού θέτει χρονικούς περιορισμούς στην ιατρική πράξη, πράγμα που είναι αντίθετο σε οποιοδήποτε κανόνα και δεοντολογία.

Η εφαρμογή της ανωτέρω οδηγίας από 1/10/2017 επέφερε έντονη σύγχυση και δυσλειτουργία σε όλους τους φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που αντανακλά και στην παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς.

Είμαστε υπέρ όπως έχουμε τονίσει και στις επιστολές μας, του ελέγχου και της ορθής λειτουργίας όλων των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αλλά μέσα από κανόνες που θα έχουν θεσπισθεί μετά από διαβούλευση του ΕΟΠΥΥ, του ΠΙΣ και των εμπλεκομένων φορέων των ιατρών.

Μετα τιμής,

Ο Προέδρος               ο Γεν. Γραμματέας

Φ.Ν. Πατσουρακος   Αναστασιος Δ. Τσατσος

22 σχόλια:

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 20 ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΚΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΛΗΒΕΙΟΙ.ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ (ΑΡΘΡΟ 4 Ν.4047/2012). ΓΙΑ ΤΟΝ 21ο ΑΣΘΕΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΕΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΩ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζωα του Υπουργειου Υγειας: μα το σχεδιο μας ειναι να προκαλεσουμε ....
    ..συγχυση και δυσλειτοργια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ?

      Διαγραφή
    2. Τι λε ΖΩΟΝ 7.33 ανακαλυψατε και δυο παραβατες στα Γιαννενα? Ναι υπαρχει Παιδιατρος στα Γιαννενα! Πες μας ποσους παραβατες βρηκες τρολ σε συνολο 5500; Ρομπα.....πισσα και πουπουλα ζωα του Υπουργειου!!!

      Διαγραφή
    3. Βρωμιαρη 7.33,7.19,8.15 που εισαι το ιδιο ατομο γινατε ρομπα στο Υπουργειο της πλακας! 8 .....παραβατες! Και αυτοι φαινονται χρονια και τους .....λιβανιζετε!Ζητηστε τωρα συγγνωμη απο του συμβεβλημενους !

      Διαγραφή
  3. Τελικά το μπάχαλο συνεχίζεται.Γιατρός Γενικής Ιατρικής στη Δράμα είχε στις 2 Οκτωβρίου 135 επισκέψεις ΕΟΠΥΥ !!!!! όπως και πολλοί άλλοι ξεπέρασαν το όριο των 20 επισκέψεων.Μήπως οι του κόμματος έχουν άλλη μεταχείριση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τον ελέγξουν αν είναι έτσι αλλά δεν θα την πληρώνουν 5500 σοβαροί γιατροί!

      Διαγραφή
    2. Δεν υπάρχει σοβαρός ιατρός που πληρώνετε 3 ευρώ.

      Διαγραφή
    3. ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ Κ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ....ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ..

      Διαγραφή
    4. Προφανως στις 135 επισκεψεις που αναφερεσαι ειναι και οι προγραμματισμενες απο τον προηγουμενο μηνα οποτε τσαμπα αγχωνεσαι.

      Διαγραφή
    5. ΔΕΝ ΙΣΧΕΙΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ.ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΕΩΣ 20 ΑΤΟΜΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ. ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ .ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΕΙ 200 ΑΤΟΜΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΩ ΣΤΟ Ε- ΔΑΠΥ.

      Διαγραφή
  4. ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙΣ 200 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ?
    ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί κ. Μαστοράκου επιτρέπετε στον ΑΛΗΤΗ 8.15 να συκοφαντεί ? Μήπως είδατε εσείς αγαπητή μου πουθενά 200 κλεισμένες επισκέψεις ? Έλεος πια.....

      Διαγραφή
  5. ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
    Η εφαρμογή της ανωτέρω οδηγίας από 1/10/2017 επέφερε έντονη σύγχυση και δυσλειτουργία σε όλους τους φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που αντανακλά και στην παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς.
    ΣΥΓΧΥΣΗ ΕΠΕΦΕΡΕ ΜΕΤΑΞΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί κ. Μαστοράκου επιτρέπετε στον ΑΛΗΤΗ 8.18 που είναι ο 8.15 ο ίδιος να λοιδορεί τον κλάδο ? Είναι......πλουραλισμός αυτό ?

      Διαγραφή
  6. Τάκης : διαβούλευση; Προφανώς δεν έχετε ακούσει για τον δημοκρατικό .....συγκεντρωτισμό του ......Αείμνηστου Συντρόφου Βλαντίμιρ Ίλιτς Ουλιάνοφ (Λένιν !) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 7.33,7.19,8.15 ..... ΕΙΜΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΠΥΥ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΑΣ ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ ! ΜΟΝΟ 9 ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΒΡΗΚΑ ΕΝΩ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ! ΡΟΜΠΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οταν κάποιος είπε οτι είναι λάθος η σύμβαση απο τον ΕΟΠΥΥ, από την αρχή και τώρα που προσπαθεί να την διορθώσει κάνει πάλι άλλα λάθη, ενώ θα πρέπει να την καταργήσει και να την μετατρέψει σε αντιμισθία με ωράριο χωρίς πλαφόν ασθενών, τότε.... πέσατε και τον βρίζατε όλοι οι συμβεβλημένοι -βολεμένοι. Τώρα τι πρόταση έχετε να κάνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληταρα ΙΚΑτζη τις προτασεις μας τις καναμε αντε να πας να γυαλισεις τα παπουτσα του Τακη τωρα.....

      Διαγραφή
    2. Κ.ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ ΚΑΚΩΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟΝ ΥΒΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΡΟΛ 2.36 ΝΑ ΚΑΝΕΙ 70 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ!

      Διαγραφή
    3. Συνάδελφε 7:24 π.μ. μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί έχεις τόση κακή εικόνα για τον ΙΚΑτζή;;; Τι σου έφταιξε ο ΙΚΑτζής;;; Οταν τους απέλυσαν ...τότε όλοι οι συνδικαλιστές φώναζαν οτι καταστράφηκε η ΠΦΥ. Οι συνάδελφοι στο ΙΚΑ εργάσθηκαν με τις τότε δύσκολες συνθήκες χωρίς ύβρεις. Εσύ τώρα παρουσιάζεις οικτρά εικόνα με τη φρασεολογία σου. ΑΛΗΤΑΡΑ .ΝΑ ΓΥΑΛΙΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑ.... Οχι για γιατρός αλλά για λούστρος μοιάζεις έξω από το παλιό Ροζικλαίρ.

      Διαγραφή
    4. ΑΛΗΤΑΡΑ 6.40 μου φταιει ο ΙΚΑτζης τεμπελχανας οπως εσυ γιατι μας συκοφαντει ψρυδομενος! Εκνευριστηκες που τον καναμε ρομπα για τα ψεματα του παρασιτο/ανεκδοτο των κωμωδιων του Ψαλτη;.

      Διαγραφή