Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Δελτίο τύπου ΙΣ Αιγίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ 
Φεϊζοπούλου 8, 25100 ΑΙΓΙΟ 
Τηλ. 26910 28061 
Fax. 26910 28481 
email: isaigiou@gmail.com 

Αίγιο 5.10.16 
Αριθμ. Πρωτ. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ιατρικός Σύλλογος Αιγίου καταδικάζει το γεγονός που έλαβε χώρα στα ιατρεία του ΠΕΔΥ Αιγίου την Τετάρτη 4 Οκτώβρη.

Συγκεκριμένα γονιός που επισκέφτηκε την μονάδα υγείας, προπηλάκισε, χειροδίκησε και βιαιοπράγησε κατά του Παιδιάτρου που εργαζόταν στο ΠΕΔΥ εκείνη την ώρα. 

Η εξοργιστικά προκλητική συμπεριφορά ελαχίστων πολιτών κατά λειτουργών της υγείας, που έχει συμβεί και σε άλλους δημόσιους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας), δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στους εργαζόμενους, δυσχεραίνοντας την σωστή τέλεση των ιατρικών τους καθηκόντων, με κίνδυνο το ιατρικό λάθος.

Καλούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να στελεχώσουν το συντομότερο δυνατό την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΤΟΜΥ-Κέντρα Υγείας-Περιφερικά Ιατρεία) και τα Νοσοκομεία με όλο εκείνο το απαραίτητο προσωπικό, προκειμένου να έχει ελεύθερη, δωρεάν και υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών ο κάθε πολίτης και κατά συνέπεια να μην επαναληφθούν τέτοια προβλήματα συμπεριφοράς. 

Για το ΔΣ του ΙΣ Αιγίου

Ο Πρόεδρος   Η Γραμματέας

Σ. Κοίλιας     Α. Υφαντή

3 σχόλια:

  1. Πάλι θα τα λέμε: όταν ο άλλος (πελάτης, ασθενής) πληρώνει, σέβεται τον επαγγελματία/επιστήμονα. Όταν είναι δωρεάν, σε καρπαζώνει! Γίνονται τέτοια περιστατικά στα "σαλονάκια" καθηγητών, όπου ακουμπάς 60 - 80 ευρώ και λες και ευχαριστώ? ΟΧΙ φυσικά. Τα πράγματα όλο και θα χειροτερεύουν για τις δωρεάν "δομές" υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλείτε τι...; και με ποιους...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή