Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

«Κόφτης» ακόμη και σε απαραίτητες εξετάσεις στα νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες



Με το σταγονόμετρο κάνουν πλέον τις εξετάσεις στους ασθενείς οι γιατροί του ΕΣΥ, καθώς τα κουρεμένα κονδύλια στα νοσοκομεία καθιστούν τις συνθήκες άκρως πιεστικές.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Διοικητές όλων των νοσοκομείων κρίνονται εκτός των άλλων από το αν συγκρατούν τις δαπάνες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων οι οποίες είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Και αυτό διότι οι δανειστές ζητούν περαιτέρω περιορισμό των δαπανών, την ώρα όμως που τα χρέη των νοσοκομείων έχουν φθάσει στα 558 εκατ. ευρώ.

Έτσι ακόμη και απαραίτητες εξετάσεις κουρεύονται προκειμένου να μην ξεπεραστεί ο προϋπολογισμός. Το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων είναι εξαιρετικά πιεσμένο ειδικά το τελευταίο διάστημα καθώς τα προειδοποιητικά έγγραφα δίνουν και παίρνουν στα τμήματα των οικονομικών.

Ταυτόχρονα όμως και η επόμενη χρονιά θα κυλήσει με περιορισμένα κονδύλια και επειδή οι προϋπολογισμοί είναι μειωμένοι αλλά και επειδή θα μπει μεγαλύτερος έλεγχος σε εξετάσεις και φάρμακα. Δείτε ΕΔΩ τι είπε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας: «Έρχεται κούρεμα με …επιστημονικά κριτήρια σε εξετάσεις και φάρμακα! Τι υποστήριξε ο υπουργός Υγείας»


Πάντως τα οικονομικά των νοσοκομείων θα κρίνουν και το μέλλον των Διοικητών καθώς όποιος δεν τηρήσει τους σφιχτούς προϋπολογισμούς κινδυνεύει ακόμη και με έξοδο από το ΕΣΥ. Κάτι που τους έχει διαμηνύσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου