Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

"Περίεργη" εξαφάνιση αρχείου στο ΤΣΑΥ

- Τι αποκαλύπτει ο υφ. Κοινωνικής Ασφάλισης Τ.Πετρόπουλος

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος χαρακτήρισε σε δηλώσεις του ως "σκανδαλώδη υπόθεση" την εξαφάνιση ενός ολόκληρου αρχείου που αφορούσε σε ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και ασφαλισμένων από το ΤΣΑΥ (ταμείο υγειονομικών) του έτους 2013. Μιλώντας στο ραδιόφωνο 247 και στην εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη, ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σβήστηκαν από τους υπολογιστές του συγκεκριμένου ταμείου στοιχεία με εισφορές που αφορούσαν όχι μόνο την χρονιά του 2013 αλλά και στοιχεία πριν από το έτος αυτό.

Δηλαδή, όπως είπε ο αρμόδιος υφυπουργός εξαφανίστηκαν οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις ενός έτους όλων των εργοδοτών καθώς και των ασφαλισμένων στον χώρο της υγείας. Μάλιστα όπως τόνισε – πριν αναλάβει η σημερινή κυβέρνηση – για ανεξήγητο λόγο η προσπάθεια ανάκτησης του αρχείου ανατέθηκε σε εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, χωρίς όμως να υπάρξουν μέχρι σήμερα αποτελέσματα. Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο η «ένορκη διοικητική εξέταση» που έγινε την περίοδο εκείνη δεν οδήγησε πουθενά, δημιουργώντας έτσι πολλά ερωτήματα για την όλη υπόθεση.

Όπως ανέφερε το θέμα διερευνά η δικαιοσύνη προκειμένου να αποκαλυφθεί ποιος ή ποιοι βρίσκονται πίσω από την εξαφάνιση ενός ολοκλήρου αρχείου ασφαλιστικού ταμείου στο οποίο είναι ασφαλισμένοι περίπου 70.000 γιατροί, φαρμακοποιοί και οδοντίατροι. Υπενθυμίζεται ότι την αποκάλυψη του θέματος με «οσμή σκανδάλου» έκανε στις 20 Ιουνίου ο κ. Πετρόπουλος κατά τη διάρκεια συζήτησης στο κοινοβούλιο με θέμα την πορεία των ασφαλιστικών ταμείων.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου