Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Απίστευτο! Υπάρχουν χώρες, που ζητούν Έλληνες γιατρούς με μισθό 11.000 ευρώ



Έλληνες γιατροί αφήνουν την πατρίδα τους, κλείνουν τα ιατρεία τους και μεταναστεύουν για τη Σαουδική Αραβία όπου οι υπηρεσίες τους πληρώνονται αδρά. 

Onmed.gr

Όπως ανέφερε ειδικότερα πριν μερικές ημέρες η εφημερίδα τα «ΝΕΑ», ενάμιση μήνα μετά την επίσκεψη στην Ελλάδα εκπροσώπων του υπουργείου Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, το δικό τους «κάστινγκ» επιστημόνων κάνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής του Mouwasat Medical Group, ενός ιδιωτικού ομίλου με νοσοκομεία σε Ριάντ, Νταμάμ, Μεδίνα, Τζουμπάιλ, Κατίφ.

Βασικό δέλεαρ ο αφορολόγητος μισθός μέχρι 11.000 ευρώ. Οι Σαουδάραβες θέλουν έμπειρους γιατρούς ή 35άρηδες χωρίς προϋπηρεσία αλλά με ειδικότητα για να στελεχώσουν ένα νέο νοσοκομείο, το οποίο αναμένεται να εγκαινιαστεί το καλοκαίρι στην πόλη Κομπάρ.

Για ζωηρό ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές μιλούν οι υπεύθυνοι εταιρείας εύρεσης εργασίας που συνεργάζεται με τους φορείς υγείας (δημόσιους και ιδιωτικούς) της Μέσης Ανατολής.

«Τελευταία, οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονται και για ειδικευμένους γιατρούς χωρίς καθόλου προϋπηρεσία. Γενικώς, τους ενδιαφέρουν πολύ οι χειρουργοί, όπως νευροχειρουργοί και πλαστικοί, αλλά και οι ειδικότητες της παθολογίας, ενδοκρινολόγοι, γαστρεντερολόγοι κ.τ.λ.» λέει ο Θέμης Καλογεράκος, εκ των υπευθύνων του γραφείου της Eurosynapses στην Αθήνα.

Μετά την «παρέλαση» τουλάχιστον 200 Ελλήνων μπροστά από την επιτροπή του σαουδαραβικού υπουργείου Υγείας, τον περασμένο Δεκέμβριο, από τη διαδικασία της συνέντευξης αναμένεται να περάσουν μέσα στο Φεβρουάριο πάνω από 70 επιστήμονες: «Αυτή τη φορά τα κριτήρια είναι πιο συγκεκριμένα και αυστηρά, επομένως εκτιμάται ότι τελικά θα λάβει προσφορά για εργασία μικρότερος αριθμός γιατρών, περίπου 20».

Με εξαίρεση τους γενικούς ιατρούς, τους οδοντιάτρους, τους μικροβιολόγους - βιοπαθολόγους και τους ψυχιάτρους, οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονται για όλες τις ειδικότητες, αρκεί ο υποψήφιος να είναι κάτω των 57 ετών (λόγω τοπικής νομοθεσίας).

Οσο για τον μισθό, κυμαίνεται περίπου στα 11.000 ευρώ για τους έμπειρους γιατρούς και στα 5.000 ευρώ για τους ειδικευμένους χωρίς προϋπηρεσία, ενώ προβλέπονται μεταξύ άλλων μπόνους παραγωγικότητας, αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης, δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη και επείγουσα περίθαλψη, δωρεάν και πλήρως επιπλωμένα οικογενειακά διαμερίσματα σε συγκρότημα κοντά στο νοσοκομείο (με αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, καθώς και πισίνα!), δωρεάν μεταφορές κ.ά.

«Ολο αυτό το πακέτο παροχών κεντρίζει τους έλληνες επιστήμονες. Είναι ενδεικτικό ότι μας τηλεφωνούν για να τους ενημερώσουμε για τις θέσεις εργασίας που ανοίγουν στα νοσοκομεία της Μέσης Ανατολής. Υπάρχουν ειδικότητες, όπως γυναικολόγοι, μικροβιολόγοι και άλλοι, που έχουν μεγαλύτερη κάμψη τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να είναι πλέον έντονη η σκέψη της δουλειάς εκτός Ελλάδας» προσθέτει ο υπεύθυνος της Eurosynapses.

Παράλληλα, σχολιάζοντας το αν ο τρόπος ζωής και οι περιορισμοί στη Σαουδική Αραβία αποτρέπουν τους επιστήμονες ή προβληματίζουν όσους ετοιμάζουν βαλίτσες για το Βασίλειο, επισημαίνει: «Σίγουρα είναι διαφορετική η κατάσταση εκεί και υπάρχουν ζητήματα που τους ανησυχούν. Ομως τα όποια προβλήματα λύνονται με τη βοήθεια του προξενείου και των νοσοκομείων που είναι συνεργάσιμα». Επιπλέον, στη χώρα προωθείται πλέον (από τον 32χρονο πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν) ένα πιο «ανεκτικό» Ισλάμ: «Πράγματι, όπως μας λένε οι γιατροί, κάτι αλλάζει. Ακόμα και στο Ριάντ όπου ήταν αυστηρά τα πράγματα, έχουν χαλαρώσει».

Πηγή: Εφημερίδα Τα Νέα

5 σχόλια:

  1. ΞανθοΜαδούρο: τι λέτε ρε, μείνετε .....εδώ να οικοδομήσουμε τον .....Σοσιαλισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι.....υπουργάρα μου ! Μπράβο ! Έτσι θα......... γυρίσουμε τους νέους επιστήμονες στην Ελλάδα ! Άξιος......

      Διαγραφή
  2. Να πάω εκει,
    Η να πάω στο ΕΣΥ,τσαντηροΤΟΜΥ,η οποια άλλη δομή υπάρχει στην Συριζομπανανια;;;
    Οι συγκρίσεις,δικές σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓυφΤΟΜΥ και.....ξερο ψωμι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή